Monday, November 16, 2009

ntah la

Assalamualaikum..

dah lama x update blog. sometimes duk ngadap, tp kekeringan idea.. sometimes ade mende nk tulis, tp xde masa nak ngadap.. been bz with study (kdg2 xde la bz sgt, tp sbb mood nk wat keje tu dtg lambat sket, so bila tiba2 ada byk mende nk kene wat, mula laa kelam-kabut).. n last few weeks was that 'kelam-kabut' stage. suddenly byk keje nk kene buat, n sedar x sedar, masuk minggu ke 3 x balik umah masa weekend. sedih je. so marathon wat keje dgn jayanya, n drive fr KB to kemaman on thursday evening. siap amik sunday off lagi.. huhu.. (but end up being alone kat umah on sunday sbb semua org pun ade projek lain.. sob sob..)

* moral of the story, semua mende yg nk buat kene ada perancangan, jgn aci main redah je - nnti akan mengganggu kesihatan emosi n jasmani..

ps: saya kurang sihat skrg, jd saya nyer emosi agak x stabil.. blood pressure pun selalu low.. n nk gi derma darah last time (sbb stok O+ kt husm kekeringan), tp haemoglobin sy low.. pastu sy tau utk menaikkan Hb sy, sy kene makan daging ke, kerang ke, bayam ke.. tp semua tu sy xleh makan.. haih.. ada nikmat yg Allah tarik utk uji hambaNya.. owh, btw, PEMBINA kelantan akan menganjurkan tabung derma darah this coming sat (21st Nov), 9am, @ unit tranfusi (tabung darah), husm.. sila2 la menderma..

ps lagi: zauj sy akan pindak ke klang ^^ (yay!!) walaupun jauh gk fr KB, tp at least x terasa jauh mcm KB-JB. cepat laa habis master sy nih.. penat nk kene ulang-alik.. nnti dh habis phd sy nk jd surirumah.. hohoho (semoga xde org2 yg incharge ngan biasiswa sy baca entry nih)..

dah laa.. entry ini sgt merepek.. n x membawa kepada amal.. *dush..

1 comments:

Anonymous said... [Reply]

Maybe should try different way. Why not starting from now amek makanan yang penting tersebut dengan slow2 and sket2? X kesah la secubit sekalipon. Tengok kesannye kemudian. Tapi yang penting is whether you bijak utk mencube or tak. Mane tahu lame2 body leh adapt and lepas tu dah xde masalah? Who knows?

1) Doa pade Allah supaya diberikan nikmat2 yg kite x dapat kecapi. Doakan juga supaya dipermudahkan

2) Usaha dan tindakan yang bijak itu penting

3) Jangan setkan mind that you mmg x boleh langsung. Itu antara ciri2 orang yang gagal dalam hidup.