Monday, April 8, 2013

Tun Telani di Majalah AROMA April 2013

Gambar amik dr FB AROMA..hihi

Assalamualaikummmm :)

Dengan penuh rendah diri.. tun mengucapkan terima kasih kepada editor Aroma, kak Siti Dimiati kerana sudi memuatkan resepi-resepi tun .. sgt teruja dan terharu ketika dihubungi editor majalah aroma ni /please

Majalah ni tak sampai ke Bintulu.. last week tun ke Kuching, jenuh juga pusing kedai buku tapi x jumpa juga.. Alhamdulillah... arini sampai majalah yg di pos pihak Aroma. terima kasih byk2.. malu pula sampai dua gambar tun dlm nih.. huhu.. 

Saya pemalu... jd perlu pakai spek :p
Ada 11 resepi tun yg dimuatkan dalam keluaran ini ^^  more than half tun belum kongsikan di blog.. penat woo perah minda nk buat resepi utk Aroma nih.. try and error selama berhari2 di dapur.. ada juga yg masuk tong .. kui kui.. :p yg masuk tong tu tun x kongsikan lah. 


resepi biasa2 je.. tq sudi terbitkan..


kek nih sedap! (masuk bakul angkat sendiri.. haha...).. nnti ada masa tun kongsikan di blog.


rendang ayam feveret resepi mama tun pun ada.. dh byk kali tun kongsikan dlm blog.


sotong kunyit dan keli salai antara resepi yg dh share dlm blog. tp sbb dh kering idea sgt nk create resepi, tun hantar je laa.. ada juga resepi dadih olahan dr resepi kak Nor Secubit Garam. sbb tu resepi paling popular kat blog tun, jd tun terasa ingin kongsikan juga di Aroma.. dah message kak Nor awal2 minta kebenaran :)

Buat semua yg tinggal dikawasan yg ada jual Aroma, jangan lupa dapatkan edisi April nih :) ada resepi dr kak Ijan Blogresepi (dh lama xdgr khabar kak Ijan).. dan ada resepi dr ramai peserta masterchef musim 1 juga :D


31 comments:

JaSSNaNi said... [Reply]

wahhh.. tun masuk majalah ye.. bestnye.. tahniah lah.. bukan senang nak masuk majalah tu.. tak nak ketinggalan nak beli majalah ni.. nak cari lah petang ni..

Sheila Shafeareen said... [Reply]

Assalamualaikum Tun..hee alhamdullilah tahniah ye betambah resepi rakan2 di dlm majalah...resepi kek tu menarik... boleh le cuba nnt....

EmbunRosaliza said... [Reply]

Assalam tun....TAHNIAH3x, akk tumpang gembira dan berbangga dgn tun, keli salai tu akk pernah baca kat blog tun dan rendang ayam mama tun akk pernah buat.

Tahniah sekali lagi buat tun terus berjuang masak2 ya. Hurmmm comel tun, insyallah nnt akk nak cari la aroma tu

Azmie & Vivie said... [Reply]

SyukurAlhamdulillah! congrate! congrate from Vi :)

Amie said... [Reply]

Selamat petang Tun... ni bw laju2 sampai juga ke Sarawak ha ha haaaa... akhirnya dapar juga majalah tu ye Tun, di tempt kakak pun sama juga, lambat sampai , bilangannya pun terhad. Apapun kakak rasa seronok sangat kerana bakat blogger masakan seperti Tun dapat di ketengsahkan melalui media cetak... selamat maju jaya Tun, rajin2 masak ye, yang dah masuk tong tu boleh dibaiki semula he heheeee

Tina Othman said... [Reply]

wow dah masuk majalah, tahniah tun, hihi pakai spek pun tetap comel

Mel said... [Reply]

waaa...cayalah tun..Tahniah!!^^

ibh_sue said... [Reply]

Tahniah Tun..
Alhamdulillah...Meriah geng2 masak ni. Nak sainnnnn (^_^)

inahar ali said... [Reply]

wahhh..tahniah tun cayang..x sabor nk beli aroma nih..tgk tun pakai spek pun dh tau mmg cun banget orangnya..hehe!muaaahh!!

zana fahmi said... [Reply]

Alhamdulillah....dpt jg tgk wajah cik puan kita ni walaupun pakai mask, masih nmpk keayuannya...haha..jgn lari.
Tak sangka Tun pun popular mcm kwn2 lain, tahniah2. Boleh join masterchef.
Psl hotel tu, tq ye Tun. Akk ikut cdngan Tun.

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said... [Reply]

Tahniah Tun.. I like ;-)

CT Delima said... [Reply]

As'salam Tun, Tahniah!! semoga terus mengorak langkah maju lagi kehadapan ya. Moga2 lepas ni keluar pula dalam majalah antarabangsa pulak hehehe

mimie said... [Reply]

Salam petang Tun...TAHNIAH. dah masuk dlm magazine.....
Wahh...cung Tun ni...selim melim w/pon dah berkoyan masuk dapor.....akk yg x seberapa ni dah mcm drum....lg ler kalau dah stendet mcm Tun....hihiihih

Chah said... [Reply]

I loikeeee.... Tahniah ye...cer mana org lain ada satu gmbor je tun plak boleh ada 2? Tak aci! Well ai pun tumpang seronok n gumbira....

Kak Rose said... [Reply]

tahniah. muga nnti akan keluar resepi yang sedap2 n vogue gitu!

Hafizah Mohamad said... [Reply]

Salam Tun... tahniah... byknya resepi masuk majalah yer....nanti kak fiza nak pi cari satu...

amboih besaq sungguh aih spek tu....kalah spek mata kak fiz ni...he he he...comei je Tun walaupun pakai spek besaq lagutu...tahniah sekali lagi....dah mula lorat utara dah...he he he

Sury Abil said... [Reply]

Tahniah... :-)

Yana Shaiful said... [Reply]

Alhamdulillah..Tahniah Tun ^^ InsyaAllah nnt k.yana nk cuba resepi kek peach yg best tuh..dh 2 3 ari belek majalah aroma xtau nk mula yg mana dulu hihii..

Gee® said... [Reply]

Tahniah Tun...

Anna Qawina said... [Reply]

Tahniah Tun...otograp pliss..kali ni kat skirt kuning lak yer..haha

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply]

tahniah tun... bangga adik masuk majalah... tp pemalu yg amat... masih berspek juga ye... hihi.. kelakarlah tun ni..

rostina76 said... [Reply]

congrats!!!!!wah glamer gitu masuk majalah. pepepun tun tetap comel dgn spec besor tu. hehe

rinduan citarasa said... [Reply]

tunnnn

tahniahhhh
seriusss ayu sgt terharu dgn khabar ini.

dan tambah suka sbb kak shahriah pun ada sekali

Ummi said... [Reply]

Assalam Tun cayang...waaah tahniaaah, tahniaaahh..tumpang gembira untuk perkembangan terbaru Tun nih! Semoga melangkah lebih jauh dan meningkat yea...so rajin2 update...jgn mcm akak, suam2 sejuk...haha...

Sue @ Nenie said... [Reply]

tahniah Tun...Moga makin sucsessss

cikmanggis said... [Reply]

Alhamdulillah..tahniah tahniah.Tumpang sekaki.Ramai dah geng geng masak dah berjaya menembusi slot dimajalah masakan terkenal di msia.Jika dulu hanya Chef chef terkenal je dapat peluang..tahniah .

Pstt cantik spek hikhik

dZana said... [Reply]

tahniah tun.. comel jer org nya.. pandai jaga badan.. puji2an ni.. kot boleh majalah free.. hahahaha.. usik2 jer tun.. nanti akak cari majalh aroma tu.. byk dah akk simpan majalah yg ada cete kwn2 blogger masuk majalah.. akk tumpang berbangga.. selamat maju jaya yer..

ummiaisyah said... [Reply]

tahniah tun..teruskan berkarya..mmg sesuai tajuk artikel tu..bukan senang nk bahagi masa sbg student n sempat pulat eksperimen resepi...keep it up!

Nooriah Abdullah said... [Reply]

tahniah Tun semoga terus maju jaya dimasa akan dtg hebat lah Tun...

Qasey Honey said... [Reply]

maaf lmbt yer TUN...

TAHNIAH..semoga lpas ni akan lbih sukses lg..

Seri Kandi Tanah Jauhar said... [Reply]

hehehehe.. wajah Tun bukan rahsia lagi, manis ayu jelita orangnya Tun ni ya..

Tahniah, dari akak!!!