Tuesday, October 12, 2010

KTMB


i LOVE naik train yg ada katil.. teringat dulu masa 1st year, teringin sgt nk naik train yg ada katil (Tengganu xde train), sanggup naik bas ke KB, then naik train ke KL.. haha.. that time nk gi kacau geng2 kt IMU.. so ke KB jumpa 'mak' Seri, then naik train sama2 ke KL ^^

Skrg, as my in-laws kt Segamat, dgn berbahagianyer naik train.. hehe... tp, kene beli awal2, kalau x katil sold-out.. naik train yg kerusi is a nightmare (i'm exaggerating.. but, it's horrible!).. from wakaf bharu to Segamat, katil bawah will cost you RM47 one-way. katil atas murah skit, around 40-42inggit.

add pics in the couch. very low quality one.. my camera hp dh at the edge of dying.. huhu~


my bed, no 12 (bersepah as usual)

nmpk view kampung2 di pedalaman di pagi hari. in some ways it makes you appreciate what you have in life. i cant imagine having to live in a very-very really rural area (did i stress the 'ruralness' enough? ;p sgt2 hulu pedalaman..)

inside view

i usually bring some novels with me.. but always susah nk baca, coz naik je, terus traik langsir n bergelap2 malas nk bersosial ngn org lain. on the way balik (after few times travel lingby train), baru realized ade lampu kecik rupanyer at the corner.. sabo je laa..

rows of beds
bila tutup langsir, you hardly know whether there r people inside.

katil atas kecik sikit


ketapi @ wakaf bharu

train all the way to s'pore..

** cuti sekolah nk naik train gi Kulai tgk kimi ^^

5 comments:

mood@yemen said... [Reply]

waah sedak nye naik ketapi ... teganu tak dop ketapi ... ingat dulu masa abah budak boy kat RMC kena charge balik lambat lepas cuti sbb ganu takdop ketapi ... teruk kera dera ngan askar melayu .... ni cuti nak bawa dibah & kari & nisah naik ketapi gi penang .... yahooo... lusa balik weeh....tapi abah rasa dah naik ketapi dr HCM City ke Hanoi.... Bangkok ke Chieng Mai... Kolkatta ke Delhi... then ke Amritsar... then ke Lahore... juga Lahore ke Karachi ... memang best ... cuma dok rasa lagi Wakaf Baru ke JB then ke Penang pulop ... so next cuti kena plan bawa budak2 ....

Qurrata A’ayun said... [Reply]

huhhh????? nk ikot!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lab work dh habih nih.. tunggu 1 kit lg (yg tu 2hari dh blh siap wat)..

mood@yemen said... [Reply]

hanya untuk kanak kanak berumur 23 ke bawah saja .... he he .... ingat naik bas ke KB... then naik ketapi KTM ada sleeper kalu bolih 1st class ke JB... bermlm kat JB tengok matmbong... then naik ketapi ke KL pulop biar yg 1st class & and sleeper ... bermalam kat KL jalan jalan cari makan ... then ke Ipoh or terus ke Penang .... naik ketapi gok ... pastu last trip balik dengan bas ke kemamang darul kepok gotel ... or ganu darul penyu ....at least satu minggu ....

Bidadaribesi said... [Reply]

sy suke n slalu nek ketapi sejak kecik (pahang-johor) tapi TAK PERNAH merasa katil train..sadis..huhu

btw, langsir je ke ttpnye..mcm agak bahaya kan di waktu mlm..dibuatnye ngigau @ tdo berjalan ke..heheh..silap tempat do pas balik dr toilet ke..naye..hehe..

papepun, nk try la nek yg katil ni..one fine day insyaAllah hehe

Qurrata A’ayun said... [Reply]

abah: wahhh~~ okay. daku akan memonteng selama seminggu laa nmpak gaye.. hahaha.. xkisah laa dh terlebih umur pun..

farah: malam lampu xpernah tutup.. kalu takut jalan masa tido, amik katil atas.. kalu jalan gak, confirm terjaga (sbb jatuh katil).. hihihi...