Thursday, October 27, 2016

Menu Makan-makan Breakfast



Assalamualaikum :)

n3 yg ditulis semata2 utk hidupkan blog ni.. huhu... last 2weeks punya cerita dah ni..  ada buat makan2 kat umah sempena riadah ikhwah. menu rasmi tun mmg mee kari. tiap2 kali ada makan2 kat umah, mmg ni menu wajib.. kih kih.. senang dan tun confident masak. alhamdulillah setakat ni licin sokmo kalau mee kari.

Gambo kelabu asap amik guna handphone. mana ntah kamera.


Letak n3 jugak kot2 la membantu sape2 yg cari idea nk hidang apa kat tetamu utk bekfes. menu tun kali ni (klik menu utk resepi ye):
- Mee Kari
- Puding Jagung
- Cheewy Gooey Brownies
- Puding Coklat dan Jagung (beli yg Happy Grass je)
- Teh O ice
- Siap Ice


Puding jagung ni laku kerass.. haha.. harith pon makan dgn banyaknya..

Puding Jagung
Resepi: F&N@myr
Sumber: tun_telani

Bahan-bahan:
  • 1 cawan tepung kastad- tun tambah lg 1sb supaya senang potong
  • 1 cawan jagung manis(*kalau guna cream corn lagi sedap)
  • 3/4 cawan gula
  • 3 cawan air
  • 1 1/2 cawan susu cair
  • 2-3 tbs pes minuman jagung - tun tambah

Cara-cara

  1. Campurkan semua bahan.
  2. Lepas itu dikacau sehingga pekat dan berkilat di atas api yang sederhana hingga sebati.
  3. Angkat dan sejukkan di dalam loyang atau acuan dan boleh lah dihias dengan buah ceri dll. 

1 comments:

Dewi Aja said... [Reply]

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)