Monday, June 25, 2018

Beraya Rumah Geng Masak-Masak


Assalamualaikummmm :)

Belum habis cerita raya lagi. Alhamdulillah raya kali ni ada rezeki jumpa kawan-kawan blogger yang selama ni kenal di alam maya.

Tun ni biasanya jenis yang jarang pergi beraya, duk umah tunggu orang datang je. Tapi tahun ni nak stat lebih proaktif gitu.. hahaha.. bila lagi nak berziarah bersua muka kan.. Jadi tanpa segan silu wasp akak2 GMM menawarkan diri untuk pergi makan umah dieorg. Hahhahaaha...

Sebab tahun ni turn raya Kemaman, jadi raya ketiga balik Segamat. Alang-alang odw ke Segamat tu, melencong Kuantan dulu. Kak Sue (Suzila) ni bisnes partner Shaklee Tun, sebelum ni dia kenal Tun through blog ni, rupa2nya kak sue pon aktif gak update masak-masak kat Ig.

Dengan kak sue dan suami
Plan asal nak gi rumah kak Zura juga, tapi sebab lambat pula bermesej dekat komen ig n fb je, jadi bila Tun dah gerak blk Segamat baru kak zura reply boleh datang. insyaAllah next time. Dekat je pun Kemaman n Kuantan. 

Bila dah sampai Segamat, terasa nak beraya kat Melaka la pulak. Hehe... umah kak Ilah   sejam suku je dari rumah mertua Tun.

Elok pulak, wasp kak Ilah cakap nak beraya, kak Ilah cakap kak Nadz pun nak datang beraya juga *hepi*  jadi wsp kak Nadz so that boleh timing datang sama-sama.. hehe

budak plg hepi smp umah neklong ilah
Tudung zaman bila pon tak tau.. hahahha... tahun ni beli baju anak-anak je lebih. Baju raya ada 2 pasang. Ni baju zaman kolej dulu. kih kih.. tudung pon yang zaman bila ntah, jumpa dalam almari..        


Cantik sangat kak Nadz. Kecik comey lak tu. Seteres daku.


Hasha ni susah nak baik dengan orang, elok pula duduk dengan nek long ni ha.. rumah neklong cantik, suka dia explore.


Lauk kampung best gler. Paling win sayur sayur fresh hasil kebun kak ilah.



Tertunai cita-cita selpi kat kebun mini tepi rumah kak ilah. (ya Allah.. keciknya tudunggggg... biasa pakai tudung kecik gini masa jemur kain luar umah je.. huhu)


insyaAllah ada rezeki boleh jumpa lagi..


4 comments:

Gee® said...

Slmt Hr Raye Tun... seronoknya beraya... ingat dapat jumpa Tun hari tu... maklumlah time raya ni banyak pulak tempat singgahnya... lenkali lah nampaknya yea...

tun_telani said...

Tu laa kak Gee, plan balik dari Segamat nak menyinggah Kuantan, tapi banyak pula agenda, pukul 5 baru gerak dari Segamat. Tak elok pula maghrib hari menyinggah.
insyaAllah raya sebulan, sebelum habis Syawal sempat lagi ni nak gi beraya. hihi

aprilia said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Apakah Anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ untuk info selengkapnya.
Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

ilahjy said...

Salam hai haiii cu nek long n mommy.. tq tq glemersss lah nek long masuk blog. Baru ada masa nk bw.. thn depan dtg lagi yee... satu masa nk p ganu lak dah 2thn x g ganu... segan jeee tengok menu yg tak berapa cun tuuu tak sNgka nk masuk blog hihi