Monday, June 25, 2018

Rebung Madu Sambal Cili Padi


Assalamualaikummmmm.....


Benci benci lama lama sayang
Tak kenal maka tak cinta...




Hahaha...
Ni relationship Tun dengan rebung...

Ni 1st time tun masak rebung tau.. kali kedua makan. Selama ni dengar je rebung, terus rasa Ewwwwww....

Busuk

Bacin

Lalu gerai jual rebung terus tak lalu nak beli lauk..

Sekali pergi beraya rumah tokey rebung kak Ilah ada lauk Udang lemak cili padi dengan rebung.

Hairan bin ajaib sebab takde bau pelik..

Daku pun beranikan diri ceduk seketul letak dalam pinggan. Bila rasa...

Eh..

Kenapa sedap ðŸĪĢ

Terus menambah lauk.. haha... Rupa-rupanya rebung fresh takde bau bacin. Yang bau pelik selama ni bila rebung dah jeruk.


Tq kak Ilah siap tapaukan rebung madu untuk Tun.

1st time potong rebung


Ni 1st time masak rebung ni. Puas gugel nak masak apa, tapi untuk resepi sulung ni, kita keep it simple.

Olah dari mak CMG nyer sambal.. jadi laa Rebung Madu Sambal Cili Padi. Makan dengan nasi panas-panas, beshhh




Resepi campak2

  • Tumis bawang besar
  • Campurkan bawang putih dan cili padi yang ditumbuk kasar
  • Masukkan rebung madu (yang dah di rebus)
  • Tambah garam gula ket.
  • Masukkan sedikit air. Masak sampai air kering baru masukkan ikan bilis goreng.
    Siap


Dah makan sedap-sedap, jangan lupakan #lecithin dan #herbLax, set paling bajet untuk buang lemak dan detox badan







💗💗💗💗💗💗💗💗💗



Tun pengedar Shaklee berdaftar (SID: 1261295). Boleh wasap 019-932-1450 (klik wasap) untuk sebarang pertanyaan.

Kalau nak beli apa-apa produk Shaklee tanpa orang tengah, boleh klik gambar di bawah 😄 pembelian melalui debit/kredit card. (Tapi kalau Order dengan Tun, Tun boleh bagi harga kasih sayang tau berbanding dengan beli kat web.. hihi)

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fe1fa775d818957a76304c35e1939355

2 comments:

Gee® said...

wow! menggoda taw...

ilahjy said...

Baru nak bw.. hehe tak kenai maka x cinta... begitulah rebung madu yg kami tanam masa pru13 dulu kini dah pru14... lama kannn.. tq krn sudi beraya kat danau kamu ...