Wednesday, December 9, 2015

Pucuk Paku (Midin) Masak Lemak Tempoyak


Assalamualaikummm...

dah akhir tahun rupa2nya.. kejap je rasanya kan.. tun pon xtau apa yg tun buat spjg tahun.. haha.. teruk kan.. smg hari2 mendatang lebih baik insyaAllah..


Lama x tayang sayur. duk ulang2 stir-fry ngan sayur air je.. kali ni sayur special sket, tu yg rajin amik gambar. hihi.. tun mmg suka pucuk paku. kat sarawak selalu jumpa pucuk midin ni, halus2 xmcm kat semenanjung. tempoyak import dari segamat.


Lebur je semua dalam periuk.. nk letak resepi pon xsukat pulak..

Santan pekat, sayur pucuk midin/ pucuk paku, tempoyak, serai, serbuk kunyit, asam keping, garam. kalau nk pedas masuk cili padi.


makan dgn ayam goreng atau ikan goreng :)

4 comments:

Amie said... [Reply]

Alahai Tun... mesti dah habis sayur midin ni...kita lewat sampai laaa...

Anonymous said... [Reply]

kak hawa :)

Dah jumpa blog akk..hihi

-hayati syaqira-

Zana said... [Reply]

Assalam Tun. Masak Lemak pucuk paku memang terbaik. Tapi tak tahan sebab nanti sure angin naik..

tun_telani said... [Reply]

kak amie: selamat dah proses dlm perot kak. hehe..

hayati: ^^ kalau ada FB blh add... xsempat nk amik nombor tepon, cepat dan pantas akk keluar sebab harith datang amik.. haha..

kak zana: Ooo... aangin juga ye.. tun setakat ni alhamdulillah tak angin. kalau kangkung dan terung teruk angin.