Sunday, February 14, 2016

Homemade Chicken Burger


Assalamualaikummmm :)

Alhamdulillah.. alhamdulillah... harini birthday encil Laling yg ke 31.. Happy Birthday dear.. semoga Allah berkati umur yg diberi, semoga ditetapkan iman dan taqwa kepada-Nya, aminnn...

Takde sambut sgt pun, sbb tghari flight encik laling tun ke KL, esok ada meeting. so pagi2 just baked chocolate brownies as birthday cake, then buat burger special nih.. patty dh buat in advance, frozen kan. bun baru bakar ptg semalam. wedges pun buat sendiri ^^ 


Ni yg mama harith.. size kecik sket.. hehe... yg abi td dh makan sket baru teringat nk letak cheese.. haha.. 

nak buat senang je kalau ada food processor, kalau xde tu renyah sket lah.. 

Homemade Chicken Burger 
Resepi: tun telani

Bahan2:
  • 500 g dada ayam
  • 2 keping tauhu (tauhu biasa yg empat segi tu)
  • 1 bj telur
  • 1 bj bawang besar
  • 1 sudu kecil garam
  • 1 sudu kecil oregano
  • 1 cawan breadcrumps

Cara2:

  • Potong kecil semua bahan dan masukkan dalam food processor. Kisar.

  • Buat bentuk bulat2 ikut saiz yg disukai.. alas plastik setiap satu burger. 
  • Boleh goreng terus atau frozenkan.


  • Goreng guna non-stick pan.
Senangkan :) selamat mencuba.. buat sendiri lebih sihat, no extra fat, no preservative ^^


2 comments:

Anonymous said... [Reply]

tq for the recipe. nanti boleh cuba

Norhayati Mohd Isa said... [Reply]

Sedapnya tun.. Akak tengok kat FB dengan anak akak pun meleleh air liur :)