Monday, November 27, 2017

Kek Marble Old Skulll



Assalamualaikum 😊

Akhirnya berjaya merajinkan diri mengedit gambar kek, letak nama. Hihi.. gambar bodo2 guna HP pun nk letak watermark 🙈

Dah terbiasa, sebab selalu sangat gambar orang curi.

Nway... Dah berzaman simpan resepi yang amik kat blog kak Norshalieda Rozali DNuanza nih.

Alhamdulillah lembut dan gebu. Maybe sebab ada susu kot. Yang penting, pukul marjerin dan gula tu sampai betul-betul putih gebus gebas. Pastu tepung kaup balik je.

Kek Marble Cda DeNuanza
Resepi: Kak Cda
Sumber: Tun Telani

Bahan-bahan
- 250g buttercup (atau apa-apa jenama)
- 2 sudu bumbu planta
- 150g gula
- 3 sudu besar susu pekat manis
- 6 bj telur B / 5 bj telur A
- 250g tepung gandum
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla.





Cara-cara:

- pukul mentega + gula sampai putih gebus
- masukkan telur satu demi satu. Pukul
- masukkan vanilla dan susu pekat manis. Pukul lagi.
- kaup balik tepung yg dah ayak dengan baking powder
- asing 2/3 bahagian dan letak warna kegemaran.
- masukkn dlm loyang 8"
- bakar 180C, sejam atau hingga masak.



Siappp... Lepas makan jgn lupa exercise, mlm sebelum tido makan #herbLax supaya lemak tak mendap kat perut. Hihi..



Tun pengedar Shaklee berdaftar (SID: 1261295). Boleh wasap 019-932-1450 (klik wasap) untuk sebarang pertanyaan.

Kalau nak beli apa-apa produk Shaklee tanpa orang tengah, boleh klik gambar di bawah 😄 pembelian melalui debit/kredit card. (Tapi kalau Order dengan Tun, Tun boleh bagi harga kasih sayang tau berbanding dengan beli kat web.. hihi)

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fe1fa775d818957a76304c35e1939355