Monday, November 27, 2017

Kek Marble Old Skulll



Assalamualaikum 😊

Akhirnya berjaya merajinkan diri mengedit gambar kek, letak nama. Hihi.. gambar bodo2 guna HP pun nk letak watermark 🙈

Dah terbiasa, sebab selalu sangat gambar orang curi.

Nway... Dah berzaman simpan resepi yang amik kat blog kak Norshalieda Rozali DNuanza nih.

Alhamdulillah lembut dan gebu. Maybe sebab ada susu kot. Yang penting, pukul marjerin dan gula tu sampai betul-betul putih gebus gebas. Pastu tepung kaup balik je.

Kek Marble Cda DeNuanza
Resepi: Kak Cda
Sumber: Tun Telani

Bahan-bahan
- 250g buttercup (atau apa-apa jenama)
- 2 sudu bumbu planta
- 150g gula
- 3 sudu besar susu pekat manis
- 6 bj telur B / 5 bj telur A
- 250g tepung gandum
- 2 tsp baking powder
- 1 tsp vanilla.





Cara-cara:

- pukul mentega + gula sampai putih gebus
- masukkan telur satu demi satu. Pukul
- masukkan vanilla dan susu pekat manis. Pukul lagi.
- kaup balik tepung yg dah ayak dengan baking powder
- asing 2/3 bahagian dan letak warna kegemaran.
- masukkn dlm loyang 8"
- bakar 180C, sejam atau hingga masak.



Siappp... Lepas makan jgn lupa exercise, mlm sebelum tido makan #herbLax supaya lemak tak mendap kat perut. Hihi..



Tun pengedar Shaklee berdaftar (SID: 1261295). Boleh wasap 019-932-1450 (klik wasap) untuk sebarang pertanyaan.

Kalau nak beli apa-apa produk Shaklee tanpa orang tengah, boleh klik gambar di bawah 😄 pembelian melalui debit/kredit card. (Tapi kalau Order dengan Tun, Tun boleh bagi harga kasih sayang tau berbanding dengan beli kat web.. hihi)

https://www.shaklee2u.com.my/widget/widget_agreement.php?session_id=&enc_widget_id=fe1fa775d818957a76304c35e1939355

6 comments:

adda syuhada said...

sedapnyer...

Phong Hong said...

So pretty this cake!

فاتن الصاوى said...



خدمات شركة ركن الامثل بالمنطقة الشرقيه 0502644550 وتقديم كافة الخدمات المنزلية

شركة كشف تسربات المياه بالاحساء
شركة تسليك مجارى بالجبيل
شركة مكافحة حشرات بالجبيل
شركة تنظيف منازل بالجبيل
شركة تسليك مجارى بالخبر
شركة مكافحة حشرات بالخبر
شركة تسليك مجارى بالدمام
شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تسليك مجارى بالقطيف
شركة مكافحة حشرات بالقطيف

فاتن الصاوى said...


شركة روضة المملكة لخدمات التنظيف بابها وخميس مشيط 0551592079 وتشمل تنظيف للمنازل والمجالس
والكنب وكذلك تنظيف السجاد والموكيت باحترافية عالية .

شركة تنظيف سجاد وموكيت بابها
شركة تنظيف منازل بخميس مشيط
شركة تنظيف مجالس وكنب بابها وخميس مشيط

nora noor said...

شركة صرف صحي بالدمام

رجب البرنس said...



السلامه عليكم ورحمة الله وبركاته نحن فى شركة الكمال نقوم بافضل واقوى المبيدات العالميه الموجودة التى تقضى على جميع الحشرات الطائره والزاحفة وابادة الحشرات
شركةمكافحة حشرات بالطائف
شركة مكافحةحشرات بجازان
شركة مكافحة حشرات بحائل
والسلامة عليكم وحمة الله وبركاته