Saturday, February 18, 2017

Alhamdulillah.. our bundle of joy.. princess HM ^^


Assalamualaikumm :)

Alhamdulillah.. alhamdulillah... introducing our bundle of joy ^^


Hasha Marya binti Mohd Hazwan
DOB: 7 January 2017
Weight: 3.3 kg
 
Day 1 @Hospital Besar Kemaman
Alhamdulillah.. memang mengharapkan baby girl (n family pon mengharap cucu prpn, ramai sgt cucu lelaki.. haha).  Scan masa 4 bulan je, yg doktor ckp maybe girl, scan yg lepas2 tu, semua xnampak apa, pemalu, kaki lindung sokmo.. hehe.. tp mama tawakkal je, baju kat almari semua baju girl n kaler mostly pink.. haha.. alhamdulillah keluar girl. 

Day 1.. kaki baby mmg yg paling comel
kali ni alahan tak seteruk masa pegnen kat harith.. lps 5 bulan dh blh makan sikit2. tp still muntah2 kalau tersalah mkn or terbau apa2 yg xbest smp 9 bulan.. huhu.. alahan teruk takpe, yg penting Allah mudahkan sgt2 bersalin kali ni. masa bersalin kat harith pon alhamdulillah senang, tp bsalin kat hasha sgt express.. haha.. gi spital dlm pkl 9 lbh, masuk delivery room dekat2 pkl 11, 1130 doktor pecahkn air ketuban, pkl 1207 dh bersalin..hihi

Day 1 hasha + harith
Sebenarnya nak letak nama maryam, tp last year kakak tun bersalin dpt baby girl (1st baby girl in the family), dia letak nama anak maryam. huhu.. so struggle la tun pikir nak bg nama apa.. habis gugel, last2 terbaca kisah Mariya al-qibtiyya, isteri Rasulullah dari Mesir, sblm ni xtau pon nabi ada anak dgn isteri selain Khadijah. rupa2nya, Mariya (ada yg eja Maria/Mariah) ni isteri last rasulullah, ada seorg anak nama Ibrahim, tp meninggal masa baby. 

6 hari 5 mlm duk hotel 5 bintang HBK..huhu..
2nd day blk rumah, sempat tido 1mlm je, tp lps tu misi datang umah ckp kuning. gi klinik cek darah kuning sgt tinggi, jd kene masuk wad TT sedih sgt sbb xde katil kosong jd kne tinggal hasha kat spital. pam susu pon sikit je, jd misi bg formula..sob sob.. pg ptg la ibu berpantang ni berulang-alik ke spital mnyusu baby. alhamdulillah lps 2 hari ada katil available, jd mama hasha pon check-in spital jugak lah..huhu

Tido gaya bebas
Hasha means kesempurnaan :) smg sempurna iman dan akhlak sayang mama ni ^^


Harith Muqree and Hasha Marya.. semoga membesar menjadi anak yg soleh dan solehah, sihat walafiat, berjaya dunia dan akhirat. aminnn.. 


4 comments:

Kak Rose said...

Tahniah Tun... sepasang dah! pandai abang harith sayang kat adik

Phong Hong said...

Congrats dear! Pretty baby girl :) Best abang dia so loving kat adek.

inahar ali said...

Tahniah Tun..comel banget baby girl dia! gebus gebas putih melepak kemain..geram rasa nak gomol jer! Ibunye kena berpantang elok2 ye! Take care..muuaahh!

HeNRieTTa JoSe said...

tahniah...comelnye dorg berdua...dah sepasang anaknye...tahniah sekali lagi yea...