Friday, December 13, 2013

Bila dapur x berasap...



Assalamualaikummmmmm :)

1st week alone.. my laling outstation (again) :(  dan off course bila duk sorang2 kt umah, i cant be bothered to cook. hahaha.... :p 

nway.... xde resepi arini.. sebab ape? sebab nugget ni indah rupa dari rasa.. :-<  try resepi baru dr myresepi, semangat amik gambar step-by-step lagi.. tp bila makan.. rasa dia sgt2 dry, dan sedikit keras.. follow resepi 100%, nmpk laporan masakan mcm ok je org lain buat, so maybe ada la silap kt mana2 tu kan..


xde apa yg update. tp sbb nk update jugak.. dan sayang amik gmbr cantik2 tp xguna kan. jd walaupon xde resepi, nk tayang jugak nugget ni.. haha.. kalau rasa nk buat nugget, tun cadangkan resepi dr kak ros jintan manis.. refer yg tun buat sebelum ni kat SINI..mmg sedap dan moist nugget tu. dh beli skinless yg baru nk buat.


ok... nk marathon BW. minggu ni xsempat nk jenguk semua blog yg dlm list tun. nx week lg seminggu duk sorang2, so xtau la samaada akan ber-update blog nih.. huhuhu...

okies.. till then /bye


10 comments:

zila norazila said... [Reply]

salam tun
sian duk sesorang..ajak akk leh join mkn nuggurt tue ssama..:)

LiNa_Pg said... [Reply]

assalam Tun...
rajinnya wat nuget home made lagi..
Kalau kak lina aci beli jer la kat ayamas hihiii..

myda_ahmad said... [Reply]

nk buat sendiri,tp takut x jadi...senang beli je..niat nk wt sendiri tu ada,tunggulah...

Sya Nadia said... [Reply]

nuget..sedapnya..nk try buat jugalah nnti..
btw, sy dah follow sini..slmt berkenalan.. :)

Mel said... [Reply]

mel lama dah tak makan nugget. mau elakkan makanan yang segera dan bergoreng ni. Tapi kalau homemade memang teringin juga cuba tun..

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply]

kalau akak main beli je... hehe.. tp tulah kdg yg beli tu ada yg sedap & ada jugak yg terlampau masin... leh naik tekanan darah dibuatnya.. hehe..

Amie said... [Reply]

Rajin Tun mencuba, takpe Tun... pengalaman tu, lain kali boleh buat lagi, boleh belajar dari pengalaman pertama.

Cendana Kasih said... [Reply]

makan nugget ayam Ramly jer..tak pernah nk buat, kot2 jadi kes gitu, rugi isi ayam..hahaha...

mala said... [Reply]

tk rajin nak buat nugget ...

Tina Othman said... [Reply]

Alahai frustnya klu tak jadi, rajin betul buat nugget sendiri