Tuesday, September 24, 2013

Rose Pau


Assalamualaikummm /XD

Alhamdulillah.. berjaya juga update blog arini. dh akhir bulan 9, baru beberapa n3 yg berjaya di tulis. mmg perlu pergi seminar pengurusan masa rasanya nih.. huhu... meja penuh ngan kerja2 students yg perlu di mark. alhamdulillah, minggu ni dh stat study week, jd bila xde kuliah ni, blh la buat operasi 'bersihkan' meja dr kerja2 yg berkaitan yg student nih.. insyaAllah blh fokus kt my phd research. doakan tun rajin dan dpt byk idea ye :)

weekend aritu pergi tido umah mel@melinblossom. seronok sgt! 1st time yu, tido umah geng blogger. mmg dunia tanpa sempadan skrg kan. terasa rendah diri pulak tgk umah mel yg besar, umah kita kecik je.. huhu.. jeles tang byk tanah dan mcm2 pokok ada kt keliling umah tu. agak2 Sime Darby perlu researcher x ye? nnti habis phd nk mintak keje ngan sime darby lah, blh duk umah besar ngan ada org gaji. hihi... :P tq mel for the hospitality. mcm2 mel masak, len kali tun dtg bawa perot lg ye.. hihi... sbb dua2 tuan blog spesis yg x tayang muka kt blog, jd xde la nk letak gambo yg di ambil kan.. 


ok laa. panjang benor n3.. into pau x buat lagi nih... org len dh berzaman tayang pau cantik nih.. tun baru nk buat.. tu pon sbb kawan tun kasi video org wat 'roti bunga' kt FB.  jd berusaha untuk merajinkan diri buat.. sbb tun dh selesa dgn resepi pau lembut tu, jd tun guna resepi tu je untuk buat pau nih.. resepi kat SINI dan SINI . cuma tun letak sikit red colouring kasi cantik..

yg ni terkeluar pulak inti dia.. tp mcm lawa la pulak jd nyer.. hihi
untuk cara2 buat bunga tu, blh refer video 'Roti Bunga' kat facebook nih, or dr page Wendy dan kak Ita :D


11 comments:

Asyifa Mustaffa said... [Reply]

Bestnya jmpa teman blogger...siap bermalam juga tu...:-)
X pandai nak buat pau gini...yg biasa2 tu..bole la...

Mas said... [Reply]

rajin tun buat rose pau...
cantikkkk

Ummi said... [Reply]

Assalam Tun...amboiii kencang dah dia update...akak jer x perasan, sbb dapur akak lemau bersawang2...hehe. Rajin dia wat pau munger2...meh sini 2 ketuiii nak bekfes ni..

ZalinZalina said... [Reply]

Salam kenal ye Tun... rajinnye awak buat pau bunga2 ni :)

Cheida_Mymee said... [Reply]

cantiknya nak makan pon sayang ehhehe

Fashion Twister said... [Reply]

amboiii rajin na mak dara sorang ni membuat pau..mel malassss!

*tengok lerr web SDarby, byk kerja kosong tapi tang rumah & orang gaji tu, tak dapat nak nolong..kekeke

E-na Zarina said... [Reply]

tabik spring dgn tun...rajin masak mcm2 dlm bz dok study...cantik kejadian pau rose tu...gudluck 4 ur phd!

inahar ali said... [Reply]

amboiii..tomei..tomeii..banget pau munger dier ek! bak akak 2 ketui!

ummiaisyah said... [Reply]

uikks....dia dah buat...sy bila lg?...hehehe..cantik la ros itu!

Rohah said... [Reply]

mekar cantik pau merah dia...akk belum rajin tun...fuhh2 ckit mood tu ke sini..

Lydia Miza said... [Reply]

Comelnya pau rose ni