Thursday, March 8, 2012

Hadiah GA from kak Zura

 Assalamulaikum~~

hmmm... nearly the end of the week dh pun kan, n this is my 1st n3 for the week! been feeling down this past few days :-<  i get depressed really easily.. i when i'm down, i wont be doing any work, but then got more depressed looking at the accumulated work! crazy. feels like everything went wrong. things used to be easier, but as you get older, the real world and fate seems to be getting crueler.

*sigh.. i'm such a loser.. L-)


nway, a package came that at least chear me up a lil bit.. :) thank you kak zura for the cheese powder. i'm good in answering question ^^ people shud do more GA that involve questions more instead of totally rely on lucky dram, as i really sucks in lucky draw.

this really easy to use, just bancuh ngan air panas.. kalau sape2 nk beli boleh order tgk kat blog kak zura HERE

buah keranji

now, kat bintulu byk jumpa buah ni kat pasar.. i asked the makcik, buah ape nih.. rupa2nya ni la buah keranji..  mcm pernah mkn masa kecik2, so i just buy a packet. i thought it's sour, rupa2nya manis. rasa2 dulu2 pernah mkn asam rupa mcm ni, tp tu mende lain kot.

gambar blurr
okay... nk gi merenung masa depan.. <- this is what i did whenener i get depressed. agak2nya lama sgt duk sorang kt rumah, jd camni lah.. shud go out n meet people. haih.. 

BW akan dijalankan bila mood bertambah elok.. 

9 comments:

cikmanggis said... [Reply]

salam Tun..ceria ceria Tun..jangan stress stress ya..senyum!!!hehe.Dah lama tak makan buat keranji ni:)

::Azura Rahman:: said... [Reply]

salam tun.. tq kerana join my GA yg x seberapa pon itu.. and tahniah sbb berjaya.. mmg pandai meneka.. tepat plak tu.. hihihi..

btw, jgn lupe share resepi menggunakan cheese powder ni ye.. makan dgn potato wedges.. boh dlm kebab.. roti pita.. dll..

:)

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply]

salam tun...
alaa.. ngapa bunyi mcm sedih bebenor tu dik... ? sabor ye dik.. hidup kita mmg sentiasa akan diuji & dikelilingi pelbagai masalah.. tp kita mesti selalu pandang positif tiap apa yg kita hadapi.. pasti kita dpt atasinya.. insyaAllah...

tahniah menang GA tu yer.. actually akak pun harap dpt hadiah cheese powder tu jugak.. tp sebaliknya dpt hadiah utama.. hehe.. sbb teringin nak rasa cheese tu.. akak order terus ngan zura alang2 zura nak pos hadiah GA utk akak ritu... kekekee... lom pos entry lagi...

dengar pantun akak ye tun..

sorong papan tarik papan,
buah keranji dlm perahu...
bila lapar Tun makan,
bila sedih janganlah sampai begitu...

happy2 selalu okeh!

Sari Yusa Ibrahim said... [Reply]

hehehe.. terus terlupa nak komen bila baca pantun Kak Ratna kat atas tu..

izahdaut said... [Reply]

bila kak zura strawbery buat GA nih. ni mesti sabotaj hakak tak bagi masuk ni. ikikiki..

tun, buah keranji ni mmg dulu2 suka beli kat pekan sari, manis2 masam .. ada masamnya jugak. sedp makan kudap2 main2 gitu. bukan la mkan pulun.

tun... banyakkan berselawat..berzikir... insyaAllah tenang2 kan hati.. kalau teringat masa akak baru2 kawin dulu, slalu jugak ditinggalkan sebab suami bz. memang sangat ksong rasanya. so.. akak doakan semoga tun terus bersemangat ye. walaupun berat hati mendengar, berat lagi bahu tun memikul..

HaSue said... [Reply]

Lorr..kak zura ada buat GA ke?mcm biasa la kalo org x tag,mmg lmbt tau ler akak ni,hehe..
Apa2pun Tahniah atas kemenangan tun ye..sibbaik akak x join skali,kalo x..x pasal2 akak yg menang..heh.*x pueh ati je munyiknya..

Tunnn..napa sedih2 ni tun..rindu kan akak ke apa ni?ahak..apa2 pun yg membuatkan tun rasa down tu,jgn difikirkn sgt. fikir positif byk2..ramai lg yg hadapi dugaan teruk dr kite..yakinlah Allah tu adil,yer tun. akak pun selalu down gak..kdg2 dah luah kat hb ok la byk..hehe.. hrp tun cepat ok yer..

eh esok nk gi bintulu,ada wedding kawan. sekian.hehe

ijayuji said... [Reply]

Salam tun! apakah yg membuatkanmu bersedih tun? Doa akak dr kejauhan semoga urusan harian tun dipermudahkanNya insyaAllah! Buah keranji?? pestain tgk, ingatkan buah kana tadi hihihi...

quinnie said... [Reply]

oo ini rupanya buah keranji..tau dlm pantun je buah nih..buah keranji dlm perahu...hehhehe

tun_telani said... [Reply]

@MaDiHaA a.k.a Ratna

huhu... tq kak =) insyaAllah