Thursday, June 7, 2012

Bila kuih xkene ngan selera.. hmm..


Assalamualaikumm~~

arini sangat lemauuu........... dr pagi mendungg je.. nunggu roti naik.. x naik2.. last2 masukkan dlm oben dhn suhu rendah untuk proff kan dia.. tuan umah pun mood sama mendung ngan cuaca. adoii.. sgt2 xde mood nk wat kerja. tambah pulak dgn sakit kepala, lebih ke strain mata sbb ngadap laptop byk sgt. nk salahkan spek baru, dh kat nk 3minggu tukar spek nih...

hmm.. nway.. arini xnak share resepi. walaupun kaswi labu tu nmpk sgt menggiurkan (puji gambo sendiri.. kui kui..).. tp rasa dia. hmmm... terlampau berlemak dan lekat kat tekak bila makan.. tp xnak la ckp guna resepi mana kan.. kesian pulak kt tuan resepi nnti. maybe org lain rasa sedap je, cuma x kena ngan selera kiteorg. ni ada lg separuh loyang dlm peti xtau nk buat apa. xde yg nk makan. huhu.. kesian pulak.. 

ok laa.. kelabu mata nak menaip nih. arini BW slow2 je, xpe kan.. iA esok kalau sihat sikit lajuu laa marathon BW nyer.. :)

12 comments:

Zaliedana said... [Reply]

Tun cayang,samalah kak ct pon lemau jer rini,mula tenet lemau,pastu tenet dah ok,tinggai kak ct jer xabis2 lemau g,mood nak blk kg nk kait rambutan jer nih,hehe..xsabo nk tgu weekend jer,huhu..TUHla kadang selera org mmg xsma ngan selera kita kan,kdang ngan org lain ok jer sdp,ngan kita rasa xok,kak ct kdang bila wat kuih yg xkena ngan selera paksa hubby suh perabiskan,pastu klo dia pon dah xlarat,msk cik tong jerlah,huhu..membazir sungguh kan..

mokwo® said... [Reply]

tun..mau nya tak lemau makan labu tuh..memang banyak hangin deh...hihi..meh nak tulun urut!!.....buuuurp!! alahai belum urut dah mokwo kuar hangin...memang sah tun banyak hangin..hihi...sesaja nak ceriakan tun deh!!
kalau sakit kepala biasanya mokwo suka tido ajer...kalau dah tak tahan, telan gak ubat migrain...or sapu sebanyak mungkin minyak cap kapak..hihi
lemak sesangat ker kuih tuh?? nampak ayu je tergolek...InsyaAllah mokwo tak moh terai resepi tuh..nampak gak ade orang buat resepi kaswi labu nih..mungkin sedap itu berbeda di lidah manusia...so gitu lah jadiknya

Kak Rose said... [Reply]

mmg tun, selera kita x sama... kak rose pun pernah terkena yg jenis camni... x memenuhi piawaian selera jawa nih... at last tempe jugak yg sedap ditekak!

FnF Simple Life said... [Reply]

Salam Tun...akak pun sama gak mcm Tun...bila tercuba resepi yang tak kena ngan tekak mmg frust kan... and definitely akak takmo share resepi ngn org...walaupun pada org lain mungkin sedapkan...ngeee...

anymz said... [Reply]

akak pun pernah kena mcm ni tun..takpe..mmg selera lain2..tapi kalau kita tak cuba mana kita tau kita suka atau tidak kan?..sekurang2nya kita mencuba..rugi mmg lah rugi.sayang mmg lah sayang..sedih tgk bila kita masukkan ke dlm cik tong..lelap kan je mata tu bila nak lalui proses membuang tu nanti.hehe

Qasey Honey said... [Reply]

asslm Tun...jgn kicewa yer...QH rasa rmi antara kita pon penah alami sbegini tmasuk QH..ade jugak beberapa resepi yg QH cuba tp xkena dgn selera kami..QH pon xmasukkan kt blog..takut nti bile ade mcubanye akan kicewa jugak..QH phm prasaan Tun skrg ni...kekdg kelemauan kita tu yg mbuatkan ape yg dilakukan xmnjadikan...QH rasa yg xlaku n hbis tu elok la dbuang saje...hehehe

Tina Othman said... [Reply]

salam tun

alahai, sayang lah pulak kan bila masak tu, tak menjadi

selalu kena ke diri sendiri hehe, kalau rajin buat lg, kalau malas, serik dahlah hehe

Sari Yusa Ibrahim said... [Reply]

ooo... tak kena ngan selera.. meh bagi akak, mana tau kena ngan selera akak.. hehe..

Tun, recycle jadi pengat labu, ok tak???

Rohah said... [Reply]

Alahai Tun,ingatkan akak je yg lemau, rupanyab Tun pun cam tu gak err...grrrrhhh, akk ni sbb letih sgt bercuti minggu lepaS KOT, tp baru sekarang terasa ya amat, sakit satu badan..huhaa..nape pulak ngan bingka labu tu Tun,kalau antar sikit kat akk kurang sikit risiko nak masuk mulut Tong gamaknye..he haaa..jgn marah errkkk

Yana Shaiful said... [Reply]

Salam Tun..still lemau lg ker ^_^.. k.yana pnh gak jd cmtu..resepi xkena dgn selera last jd habuan cik tong.. pejam mata je lahh ^^

~~zana@pb~~ said... [Reply]

Kisahnya lemau sebab kuih tak ikut selera...ingatkan pening kepala sb ada apa2 ke...ehem..
Akak bnyk kalai dah kena mcm tu, taknak la update kt blog kalau tak sedap kan? Bukan resipi org je, resipi sendiri pun malu nak kongsi. Tun tu sakit kepala mesti sb bnyk membaca tu.

quinnie said... [Reply]

hahahahha..tun...sian dia...setengah org suka..setengah org selera dia lain..kekekke..

tun..kita minat tul la ngan ryo skang ni..meh kita layan ryo esok kat tv8 kul 3 ptg..biar hati yg gundah kembali ceria..hahahhaha