Thursday, June 28, 2012

I'm Backkk!!!!!! ^^


Assalamualaikummmm!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

aaaaaa~~~chummmmm!!!!!!!!!!!!!!!! uhuk uhuk~~~ seminggu lebih tinggal, habuk seinchi.. xde yg tolong sapu ek? hihi.. alhamdulillah.. alhamdulillah... selamat sudah viva voce tun.. walaupun, kene wat correction jugak, tp Alhamdulillah, lulus semuanya. terima kasih pd yg mendoakan :D

nway, seminggu kat kampung halaman terchenta, sgt bahagia! walaupun ada seseorang itew duk message menagih simpati ckp dia makan maggi je.. haha..balik2 tgk habis licin dh makanan yg tun frozen. kesian pulak.. 

nway, tahun ni durian kt kebun x menjadi. xde yg gi jaga kebun pun. huhu.. kesian pulak kebun tu naik semak je.. tp, sampai2 je terus gi beli durian ngan abah. hoho... mmg pulun habis-habisan laa.. time semua org gi sekolah, diam2 je gi belah durian kat dapur makan sorang.. muahahaha...

tapi... yg paling best... ni haaaaaaaaaaaa~~~


PULUT DURIAN.. ori punya!!! just masak santan ngan garam sket, pastu mkn ngan pulut kosong ngan gula.. perghh.. terbaik!! xyah masak pengat2 dh.. kalau masak pengat durian tu, biasa mkn cicah roti.


Ni laa penyebab berat naik sekilo setengah dlm masa seminggu balik kg.. uhuk uhuk

Okie dukie.. cukup laa warm-up.. windu nk BW.. sempat jeling sikit2 je..

20 comments:

Tina Othman said... [Reply]

salam tun

akhirnya berupdate hehe, sedapnya pulut durian tu

meleleh dah air liur ni tgk hehe

Asyifa Mustaffa said... [Reply]

salam tun...

akhirnya ! akhirnya..! 'rumah' dah x bersawang :)

suka gak mkn mcm nie...tp mak kita x masak santan tu...just perah kelapa dgn air masak jer....tp mknnya..mmg mabeles !!!!

ady said... [Reply]

as-salam
sedapnye pulut durian..dah lama tak buat pulut durian..terliur tgk lama2 gbr tu..

Qhaifa Nur said... [Reply]

ada durian tak ada pulut...tak best
sedapnya kalau mamam....

Liza said... [Reply]

kalau style kelate kan Tun kitaorg mkn ngn nise, tp Tun mkn ngn gula ye...
ahad lepas akk piknik pulut durian kat pantai PD...hahhaaha, satu pantai kompem berbau....

FnF Simple Life said... [Reply]

congrats Tun...amboi...sedap makan2 ye... nak skettt...

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply]

mak akak ngan arwah ayah pun pernah mkn mcm tu tunn.... dah memang ori orang T'ganu kannnn.... hehehe.....

selamat kembali ye tun.. congrats!

sury_masury said... [Reply]

wahh.best nye tun...mkn sorg2 pulak tu..hehehhe...kite suka3 sgt durian...mkn bergitu sahaja..kalau ade x sempat nk buat menu mcm ni...lain kali blh buat pulut duyan ni...tahniah lah viva dh habis..lepas ni blh main lama2 kat blog yer...:-)

zila norazila said... [Reply]

salam syg tun..waalllaa..tgk durian tue..cantik2 jew isinya..pulut klu kt tgganu mmg nampak putih jew kan..klu kt jb nie kurg cantik la..:)gram tgok pulut tue.

Ayu said... [Reply]

Assalam tun,
welcome back...how is everything?
ada pulut durian kat sini ya..akak kalau durian suka makan gitu2 aje..kalau dibuat kuih or any other stuff memnag tak reti makan..heheh..jakun kan..
tulah sebabnya kat blog akak susah nak dapat menu yang berasakan durian except bubur kacang durian yang baru nak cuba2 makan..heheh

Yat Maria said... [Reply]

Tunnnn....kasi akak banyak!! wat buka..ishhh menggoda betul ko tayang derian tu!ishhh...

Yana Shaiful said... [Reply]

huwaaaa..ada doyan+santan berserta gula..huhuu..k.yana xleh mkn huhuu.. berat terlebih naik plak bulan nii..dh kna warning dgn doc..br berangan nk mkn doyan seperti itu^^..ku kecewa ;-(

Rohah said... [Reply]

Tun dah pulang..
kopek durian belasah sendiri ye...kat sini pun ketagih durian,padahnye gastrik menyerang akak...

Azie said... [Reply]

Wah sedap nyer durian ini. Buah kesukaan saya. Salam dari Azie Kitchen. Let's exchange link

Nuwairani Ismail said... [Reply]

uwwaaaa! ini memang sengaja cari pasal namanya....sedapnya pulut durian. mak nani pun selalu buat macam ni. kami kalau pengat2 tu tak berapa sangat. nak makan yang santan gula macam ni je.simple tapi sedapppp!

~~zana@pb~~ said... [Reply]

kijam...kijam..akak tanya cikgu fahmi, takde ke org jual durian kat sini....dia sengih je...

ala tun...baru 1 kg naik dah kecoh, akak ni naik tak turun2, malas fikir. pakai korset je...hehe

quinnie said... [Reply]

aloo sian org kena tinggal tu makan maggie je..hehehe..suh la dia goreng2 telor ke...kekekke

kita semalam makan durian cam gini tun..tapi pulut tu ganti dgn nasi..hehehhe..org perak selain makan dgn pulut ..dimakan jugak dgn nasi....puas hati le makan..hehehhe

Nieza said... [Reply]

welcome back tun...salam windu..tahniah dear.dah lulus semua yer.sorry akak baru sempat bw dah lama tak bw ni tu yg banyak tertinggal ceter.sedap nampak doyan tu..hehe

Shahriah Abdullah Novelis said... [Reply]

Tun cayang sedap ni.. akak belum lagi buat.. nanti nak buat.. kalau musim durian memang tak pernah miss... tapi akak buh hirisan gula melaka dan dengan nasi bukan pulut... mesti lemak berkrim ni.. i like.. teringinlah pulak! hehhee

kakbesah said... [Reply]

salam Tun, adoi..sedapnye pulut durian.. lg2 kalo dpt durian yg tebal, lemak, manis, likat, memang puas mkn. akk memang antu durian.. bila buat camni, asyek dok ulang mkn la kejenye..hee..