Thursday, December 29, 2011

Back in Bintulu...

Assalamualaikumm~~

kembali bersua selepas suam2 kuku sejak pulang ke kampung halaman terchenta. sekelip mata je rasanya hampir 3 minggu duduk di kampung. terasa xnk blk bintulu pun ada jugak, tp apa kan daya, tp tempat isteri tetap disisi suami. mmg ralat meninggalkan rumah. lagi2 bila abah n mama agak kurang sihat sejak blk dr menunaikan haji. rasa mcm nk stay je kt kampung, mlm2 boleh picit2 kaki abah, urut2 belakang mama. duk jauh2 terasa sedih sgt, xtau mcm mana nk balas jasa abah n mama. x dapat nk selalu pulang ke kampung. hopefully nnti my hubby dpt transfer somewhere closer to home, biarlah org ckp stay kt sabah sarawak cepat naik pangkat kalau x minta blk ke semenanjung, family is more important than money. kalau dpt blk rumah sebulan sekali pun me dh bersyukur.

.
.
.
awal2 pagi dh emo ni nape? huhu..  menu2 byk yg duk KIV dr kampung.. tp skrg nk tunjuk hadiah GA dr ila cheqsue, smlm sampai parcel. duk pikir jugak, sape yg bagi.. dh lupa pasal GA tu sbb thats a couple months back, ingatkan cheqsue pun dh lupa. hoho..


comel je hadiah.. ada fridge magnet dr CH, keychain, ice-cube mould, dan pengacau air (mende name dia tun xtau..).. tq =)

n3 masak2 dr kampung akan menyusul kemudian,, windu nk BW.. ada virus baru yg tersebar x? hihi..

8 comments:

Liza said... [Reply]

siannya tun, mmg sedihkan nk tinggalkan kpg....tp ape pun akak doakan tun selamat sampai kat bintulu nnt...(eeh, ke dah sampai) hihihhihi

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply]

slmt kembali semula ke sisi suami... heheeh.. ehem ehemmm.. oppss!
yelah kan tun.. dok berjauhan dr family rasa serba salah & sangat rindu sbb tak dpt balik selalu2 jengok org tua... tp apa boleh buat bak kata tun.. isteri letaknya di sisi sang suami... moga nnt suami tun dpt transfer ke semenanjung pula yer...
bestnyer dpt hadiah GA tu.. tahniah..!
p/s: tak tau ada virus baru tersebar atau tak.. tp kitorang ni belum puas lagi dengan garlic bread apa lagi cicah ngan creamy chicken soup resepi yg tun share tu.. sangat marvenous!! thanks ye dik.. sorry arr.. akak tak blk T'ganu masa tun ada kat sana.. jd tak dptla nak berjumpaan.. maybe lenkali kalau umur panjang..

Munnafendy said... [Reply]

wahhhhh nak bekas ais cube tu! hee hadiah lain dr yg lain =)

Kak Rose said... [Reply]

tun, selamat berada disisi suami...mmg rasa x senang kalau tinggalkan kg dengan parents yg kurang sihat kan... tp apa kan daya... harap mereka cepat sihat spt semula...

wah! cantek2nya hadiah tu, pengacau air tu... comei2 sangat! suker tengok.

Paty's Kitchen - Cook with passion. said... [Reply]

Salam Tun orang bintulu pun rindukan Tun..so dia orang cakap welcome back

Zaliedana said... [Reply]

Assalam Tun,wah jab jer dah 3mggu blk kg kan,kalo kak ct,adeiii xtau leh blk smp 3mgu ke x,dulu blk pntng pon smpat 2mggu jer,pastu hubby dah ajak blk,sbb dua2 xtahan ashik duk gayut n rindu jer,pastu kak ct lak smp nangis,hehe..Alhamdulillah dah selamat pulang ya..Sian hb kena tinggal,hehe..Tun kak ct berkenan ngan pengacau air tuh,xpernh jmpa lagi kat sini,mmg comey..

Kak Sam said... [Reply]

BW jangan BW. Tak pe le tun apa yang penting jangan lupa untuk berdoa pada Yang Esa agar emak dan abah dikurniakan kesihatan yang baik. InsyaAllah

KakAsma said... [Reply]

Tun,
sob sob...cian dier..takper tu kalau tun rela nnti Allah akan kurangkan sakit pa dan ma tun..pepun lama lama nnti ilang tu,bila dah banyak kerja nak dibuatkan..
welcome home.....