Wednesday, December 21, 2011

Roti Sosej je


Assalamualaikumm~

semalam gi mengikut pak sedara menjalankan misi menjejaki durian di Sungai Lembing. mula2 malas pergi sbb jauh betul gi makan durian. tp dh alang2 duk kt kg ni, ikut je la.. pagi2 gi umah dia kt semambu (kuantan), pastu br ke sg lembing. mula2 teringat kat kak izah, lupa dh kg kak izah kt sini ke kat lain.. (rupa2nya kg kak izah bkn sg lembing, tp kuala lipis, jauh bezanya tuu.. nasib baik x hntr msg kat kak izah ckp duk kt kg dia. kalau x mesti malu sendiri.. kui kui..)

balik dr marathon cari durian dh petang, pastu dh terasa x sedap badan. huhu.. mmg tun biasa mkn seulas dua je, tp sbb cepat muak. kalau mkn pulut durian baru laju sket.. maybe xsedap badan sbb terkena hujan pastu seharian tu mkn durian je, x mkn makanan lain.. so mlm td awal2 dh tido, x sempat nk ber BW.


arini tayang roti je.. kdg2 dh kehabisan idea nk bekfes apa, so bila ada sosej ni mmg penyelamat sket. semua org suka makan. nk letak resepi pun mcm x worth menaip je. semua org pandai kan.. lenyek2 roti gardenia, letak sosej rebus ngan cheese sket, gulung2, sapu telur n salut breadcrumbs. kali ni tun ikut style kak nor, sapu telur kat roti instead of celup roti dlm telur. mmg jimatkan telur. tq for the idea kak nor ^^

ok laa.. nk gi marathon BW ^^

13 comments:

chikadakbiru said... [Reply]

tun..kira ok la tuh...at least ade jugak sarapan disediakan..kira rajin la tuh...akak kadang2 beli nasi lomak bungkos ja..sbb perut anak tuh..perut nasik... :)

Ummi said... [Reply]

Assalam Tun, apa kabor...? Aiikk kencangnya update, akak x perasan la pulak...masyaAllah...selalu tgk time blog Tun dah ke bawah dah kot...adeeii.. Baru nak komen kat ciskek bawah tu, dah kuar sosej roll lak....sonok ke blk kg? :))

cik cek said... [Reply]

Cepat ...ringkas...sedap dimakan...kan Tun...:)

Paty's Kitchen - Cook with passion. said... [Reply]

Children's favourite....and always a hit

Liza said... [Reply]

salam tun...wpun jer, tp anak2 akk ckp suka roti ni....hihihihi

quinnie said... [Reply]

tun cayang..hehehe...kita hari ni pun makan roti sosej jugak pagi tadi...tapi kita tak rajin la macam tun ni ha..kita rebus je sosej tu lepas tu masukkan dlm roti gardenia...lipat dua lepas tu terus ngap dlm mulot..hahhahah..rajin kan kita? kekeke

dZana said... [Reply]

akk pun selalu buat tun.. tak jemu di makan.. cepat sikit roti abis.. klau tak gitu terbiar jer roti smpi luput tarikh

Wattie said... [Reply]

Salam Tun,
Walaupun ringkas tp semua orang suka kan esp kanak kanak, berebut2 dibuatnya

Yana Shaiful said... [Reply]

Sajian pantas cani mmg fav k.yana.. sedap & mengenyangkan ^_^

Psst Tun..bestnya p dusun doyan..klu k.yana cnfem abis 3 bijik utk rasa..xmkn lg tuu..rs jer hikhikkk

anymz said... [Reply]

salam tun,baru sempat nak menjengah ke dapur tun..akak sibuk sikit minggu ni..entah apa2 yg di sibukkan tak tau lah tun..hehe

kak ijan said... [Reply]

Bila tun sebut durian tu kak ijan teringat kat durian frozen kami dlm petiais. jadi tongkol emas sebab sangat berharga. hahaha... makan sikit2 supaya jimat cermat dan tahan lama :)

Ida,Japan said... [Reply]

curi2 masa jenguk dapur tun...ada ker tuan rumahnyer, nk roti sosej bole??

Zaliedana said... [Reply]

TUN CAYANG OI DAH TIDO KE..Kalo kak Ct,mmg feberet doyan tuh..Tun kak ct,kalo mls sgt,msk sosej lam microwave jer,pastu letak lam roti n boh jer sos sikit,xde nak lenyek2 n gulung n goreng dah,hihi..