Monday, November 21, 2011

Gantung Periuk??


Assalamualaikum~~~

 my laling went back to semenanjung for a week! ada kursus.. sbb tun dh beli tiket balik bulan 12 ni, xkn laa nk ikut jugak kan.. so duk la kt umah sorg2.. huhu... and as usual, when i'm home alone, can't really be bothered about my nutrition. muahaha... i bet i wont be cooking any rice for the whole week.. this is what i had for breakfast, just celur tauge and fried 2 pieces of tofu. kuah dia instant! haha.. bekalan from my mum-in-law. sgt sedap!  kalau xde, beli je rojak petis instant tu. hehe..


hmm... xtau nk tulis apa. seminggu ni maybe slow sket kot berblog, satu sbb xtau nk tayang apa. kalau update tu, maybe n3 tertangguh. lg satu sbb tun ada kerja sekolah yg perlu dihantar minggu ni. so iA merajinkan diri tgk journal. chaiyok2!

13 comments:

chikadakbiru said... [Reply]

ya la tun..dok sorang2...better masak benda yang simple mcm ni...sedap pun sodap..pah tuh berkhasiat plakk

nOOrsha said... [Reply]

salam tun..tingggal sowang lagi????


ayooo.. kali ni pastikan sume jiran ade tau, jgn macam arituh...nnty tggl sendiian ngan pak gad lg nanti..klo takot ajak kekawan skali tman ea....

tun, sedih bace kisah doggy sipengawal kebun tu..mmg sampai btol hati manusia yg dikurniakan akal ni wat camtu...bkn doggy tu kaco org pun!!!! die cume pertahankan hak milik tuannye jer...sedihnye, kesian die kene racun...hmmmm....tulah, hati manusia lebih busuk dari binatang...haiwan tu x berdosa n xkan melakukan dosa pun....kite ni khalifah yg patut cermin diri n hiasi peribadi..jgn berbau sgt hati tu kan....

time kasih ye tun atas ucapan takziah n simpati pade kematian lollipop tu...time kasih byk2... moga kesudahan yg baik utk dirinya n kita semua..insyaallah..amin...:)

Cho Zila said... [Reply]

duk sorang2 nak makanler jerkan... tak perler sekali2..

Zaliedana said... [Reply]

Tun,ala siannyer kena tinggai lagi eks,xperla tun,nanti bln 12 dah nak blk juga kan..Jaga diri tau,jgn lupa ttp semua pintu n tingkap..Owh ni kira xnak mkn nasi 1mggu lah eks..Nnti blk ganu leh pulun mkn abis2an eks,hihi..Sedap juga sesekali mkn tauhu gini kan tun..Opss jgn caya kat org yg tun xbetui2 kenai tau,pak gad pon kdng xleh caya sgt..TAKE CARE,MUAHHHSS..

Yana Shaiful said... [Reply]

sama lah dgn k.yana..klu husben xde mmg xmkn nasi..suka ati nk mkn ape..janji kenyang..nmpk sedap lah tauhu tu..nak 2 keping hehee..
*jgn cedih2 ek kna tinggal sorng2.. ajak je lah sesiapa teman..tkt jgk duk sorng2 :=)

Ummi said... [Reply]

Assalam Tun...waaah tinggal sowang2 eh...nak usik dia laaa...ada momoksss...hehhehehe... Amboiii makan tauhu sumbatsss jek eksss...seminggu cik abg blk rumah mst xkenal dah sbb isteri dia dah rampingsss...hehehe

Fiza Nordin said... [Reply]

Tun, kite pun klu en hubby xde kat umah, tak kisah sgt nak masak2 beria.mkn pun ala kadar je...asalkan perut terisi.tp sbb memikirkan cik abang nak mkn & memikirkan kesiannye klu dia je yg mkn, kenalah teman...klu x tentu kurus i...kehkehhh alasan paling munahs'wak penyebab badan ni naik gebus hahahaha

Cheq Sue said... [Reply]

kita gantung periuk gak tun, tapi kat rumah sendiri aje sebab gas dah habis... :)

Diana @ Melley Mey said... [Reply]

Assalamualaikum tun..
dok sorg2 ker tun... kalu akak pun sama gak tun.. kalu dok sorg2 mmg x akan masak mcm2.. makan ala2 diet gitu.. :). mcm tun kata tu gantung periuk jer.. hihii.. nie tgk tauhu tu buat terliur tau.. sedapnya tauhu tu tun...

quinnie said... [Reply]

kita nak buat jugak lah...hehehe...ada tauhu tak tau nak masak apa..buat gini pun best..ratah2 jew...hehehe..seronok la dia tak yah masak..kita pun kalau tinggal sengsorang kat rumah..makan telor goreng je..kekeke

dZana said... [Reply]

fav akk ni tun.. selalu buat mkn2 di petang hari.. mmg best..

Ida,Japan said... [Reply]

bestnyer dpt gantung periuk tun...suka statement tu...k'ida pun kalau sorang2 mcm tun..mkn apa yg ada pun dh ok, jalan jer

nuwairani ismail said... [Reply]

caiyok2 kak tun! hihih...nani pon baru nak naikkan mood berblogging semula. dah seminggu berkursus, pastu sibuk uruskan hal nak balik kg, pastu dh sampai kg, memang malas betol nak update...sekarang baru ada mood semula...tu pon sebab kene tinggal sorg2 kt rumah. 2 hari duk rumah rasa mcm banyak betol cerita nk kongsi dgn mak...huhuh...dah lama x bergossip la katakan...haaa...dh duk sorg2 tu mesti ada mood nak buat homework. gud luck kak tun!