Tuesday, June 7, 2011

Sawadikhaaa

Assalamualaikummmm~~~~~~~~~~~~

Lamanya x meng-onlinekan diri.. 2nd day of conference..me nyer presentation semalam.. pagi pulak tuh.. sgt berbahagia sbb xyah dh dh berdebar2 pastu.. hahaha... b4 presentation seram-sejuk gak rasa.. dh lama x present kt depan org. alhamdulillah, semua smooth..got a big clap =D (happy ^^ )..

nway, makanan halal sgt susah nk cari... sob sob.. kat conference, dieorg prepare vegetarian food instead of halal one (vegetarian pun halal gak, cume dh byr fee mahal2, committee gi laa cari supplier makanan halal patutnyer.. ). nasib baik lunch box chomey.. so, dimaafkan..

vegetarian lunch box yg chomey

lepas presentation, ptg meround2 bandar.. pastu dinner kt Royal Indian. ekcelli ada satu kedai mkanan thai yg tulis halal (murah sket pada Royal Indian ni).. tp bila tanya org tu, dia pun blur2 pasal tanda halal dia tu, cancel mkn kt situ.. so terpaksa laa bayar 14inggit satu pinggan utk 1 roti nan + kari ayam seciput..

dinner 14inggit (TB140) seorang.. mahal gler!

rindu nk berBW.. setakat ni x sempat lagi..

8 comments:

mood@yemen said... [Reply]

kat steseng ketapi bangkok ada sejid & ada kedai makang orang Islam cina chiangmai ... sedak gok nasi ayam nye memang best... dok pong kat sejid haroon tengah bangkok ada banyak kedai Islam Thai ...pasalpe dok ong engpong....

Nuridah said... [Reply]

Tun darah gemuruh ke? Mesti nk ada keyakinan diri...buat2 berani gitu...heheh...kalau susah nk cari mknan yg halal boleh jadi kurus ni,Tun!!

Anna Qawina said... [Reply]

TUUUUUUUUUUNNNNNNNNNNNNNNN!!!!...
jgn lupo ole2 tuk akak..haha..wajib...

Mas said... [Reply]

tun..miss u...
meh kat kak mas sebekas...
sedapp nampak tu...

tun_telani said... [Reply]

abah: stesen ketapi dok tau mane.. naik lrt je gi conference.. hp xdok coverage laa.. xdok roaming pun.

kak nur: tun mula2 je berdebar.. bila dh start ckp depan mike mmg susah nak berenti.. haha

kak anna: haha.. kalau blh semua mende nk beli.. pitih je xdok nih ;p

kak mas: dia catu kasi sorang sebekas je kak mas.. haha

nOOrsha said... [Reply]

huh...mmg jenuh nk cr mknan halal kt sane...hubby akak aritu g khon kaen lg la susah nk cr mknn halal...sane sini anjing merate2, kt kdai mkn biase2 anjing je yg menunngu, ibarat kucing kt mesia....huhu....

kak ijan said... [Reply]

Salam Tun,
best lah dah habis present...boleh lah rilex2 sambil dengar org lain pulak yg present. Sight seeing pun ok jugak tu...hehe

kesian lah takde makanan halal lain except vege food. makan roti lah Tun kalau gitu. hehe...

Psst, kak ijan dah try camembert cheese... sedap lah Tun. Thanks for introducing ye :)

Wanieyra said... [Reply]

salam tun..

sedapnya makan sampai tak ingat kita kat sini