Tuesday, May 3, 2011

Simple bekfes...

Assalamualaikum ^^

morning! arini semua dh kembali bekerja spt biasa.. me pun kene rajin2 wat keje sekolah. kejap je dh masuk bulan 5, dh terasa cuaknyer kerja x siap2.. haish.. nk seru2 idea pun susah gak. kdg2 rasa mcm nyesal sambung master.. haish, x baik betul (and to think that kalau my laling x di transfer ke sarawak, me dh sambung phd skrg.. ).. nway, apa yg dh dimulakan tu, perlu laa buat betul2, x? nnti byk pulak org yg susah sbb me wat kerja sambil-lewa..

nway, tayang bekfes dikala me lazy busy.. this is soo yummy! really! masa kt uni dulu selalu bawak sandwich ni utk lunch kalau x blk umah. nk gi cafe bkn semua halal, n makanan mat salleh ni bkn nyer sedap sgt pun.. alih2 mkn cookie monster atau energy bar.


Banana and peanut butter sandwich


  • 2 keping roti sandwich- toast kn dgn butter
  • 1 bj pisang berangan/pisang montel- kerat2
  • peanut butter

  • sapu roti dgn peanut butter dan letak pisang.
  • siap!

hahahha.. ni pun letak n2 ka? ;p

i looove this sandwich! hihi

okie dokie.. me nk berusaha wat keje sekolah.. kalau x byk pun, asal gerak sikit pun ok laa dr xwat langsung..

7 comments:

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said... [Reply]

sedap nya bfast simple...ada pisang lagi...selamat bergelumang dengan buku....

Wattie said... [Reply]

Salam Tun,
Breakfast baru ker ni....akak ni kalau letak peanut butter jer, jalan juga, kalau letak pisang lak kat dalam, harus tak masuk......tak biasa lak makan cam ni

CT Delima said... [Reply]

Assalamulaikum Tun

bf yang sihat ni, kalau rasa2nya dah terlewat nak gi keja tu bole lah cuba resipi istimewa dari Tun ni kan :D


Tun kak ct nak bagi award special dari Dapur CT ada GOLD KAD khas buat semua follower DDCT.. meh dtg amik ya. Free jer tak yah gaji ribu riban nak dapat gold kad, ni kak ct bagi free amik ya kalau sudi.. hihihi

Wanieyra said... [Reply]

salam Tun...
tak pernahlah pulak makan bekfes mcm ni, boelh try ni, pisang pun byk kat rumah..

nOOrsha said... [Reply]

simple tp nampak sedap la tun..tu roti pandan ka? nampak best..tp btolla, pisang kalo boh camni rasa takleh nak masuk gak.. kene asing2, makan roti dulu baru makan pisang..ekeke.. aci x? hahah

Zuwairi Aiman said... [Reply]

Salam kunjungan.. kreatif sandwich tu.. hehehe singgah la ke blog saya ;)

tun_telani said... [Reply]

kak nazrah: tq ^^

kak wattie: hahaha.. sbb x biasa laa kene try..

kak CT: haa.. btol2.. owh, nnti tun gi amik ye.. tenet wat hal pulak.

kak ira: ce try.. ce try.. mana tau jd mcm tun mkn 4-5keping baru puas.hihi

kak noorsha: a'ah, roti pandan. tp rasa roti putih, ada bau pandan sket2. hahaha.. mana aciiii... ce try dulu.. kalau x blg msk baru mkn asing2. hihi

zuwairi: iA =)