Monday, September 26, 2011

Laga2 pipi ngan Blogger HaSue.. hihi

zhariff spotcheck aunty tun.. hihi


Assalamualaikummm~~~


Alhamdulillah.. wiken yg happening dan happy, baik di rumah mahupun di alam maya ye.. ^^ mmg riuh rendah wiken kali ni.. duk tergelak sorg2 dpn laptop, nasib baik my laling memahami. tgk gmbr kat umah kak izah, mmg havoc ye.. nasib baik laa kak Sue sudi singgah umah tun ye.. kalu x, mmg jeles tahap tinggi kt mereka2 di ampang tuu.. hihi...

mmg kak sue ni peramah org nyer.. hasben kak sue pun peramah.. turun2 kereta jumpa dh mcm geng lama rasanya. sama laa org nyer baik dlm blog, FB, mahupun kat luar.. kiteorg siap bincang2 apa laa yg sgt berlaku kt umah kak izah.. hihi.. tuan umah x byk gambo ye.. gmbr sama je laa yg tayang kt FB tu.. jurukamera kita sibuk bersembang, kene remind dulu baru laa amik sekeping. hihi.. 

anak2 kak sue, baik2 je... sopan2 semuanyer.. abg long  si jurukamera sgt hensem okayyyy.. kalau ada anak pompuan, berkenan nak wat menantu.. si kakak dan yana pun comel sgt.. budak kecik tu xyah cakap laaa... walaupun mula2 mak aiii, susah nyer nk senyummm, baru bgn tido laa katakan. 



gambo zhariff dgn karipap..


terima kasih atas mcm2 buah tangan.. susah2 je kak sue ni. labu tu 4kilo tau.. dh selamat di belah dan dibakar separuh. puree kan masuk dlm freezer, senang nk guna =) ni labu yg kak sue tanam sendiri tau. selama ni duk jeles tgk garden dia, skrg blh gak merasa hasil tanaman kak sue. hihi.


mmg jakun masa dpt nii..nasib baik kak sue hntr msg pastu ckp ni almond, hazelnut dan macademia yg dh bakar

akhir kata, minta maaf atas segala kekurangan.. umah pun kecik je.. tuan rumah hntr blk dgn tangan kosong je.. huhu... kukus apam yg kasi sebagai buah tangan, terlupa letak baking powder, so apam ku jd makanan cik tong. huhu... malu rasa kak sue tgk kejadian apam tu. hihi... jgn serik utk dtg lagi ye.


gambar dikecikkan dan diblurkan sbb tuan rumah pemalu ;p

26 comments:

Gee® said... [Reply]

seronotnya dpt jumpa kengkawan yer...

Kak Sam said... [Reply]

Alamak tensen sungguh. Semua orang duk senyum memanjang. Akak nak tayang gambor gader ngan sapa erk. Huahhhhhh

Anna Qawina said... [Reply]

aahh..tang tuan rumah pemalu tu yg tak tahan tu..tak caye..tak caye...
besaunye labu..Hasue tanam ke? hihi

Zaliedana said... [Reply]

SETUJU NGAN KAK SAM,tensionnnnn..Sana sini tayang gader2..Kak sam,jomlah kita gader2,ajak kak mimi n lina sekali eks,Nanti kita plan len ya,
Tun mmg cun la,betoi cam kak sue kata,cam minah arab,awat bgi klbu lak,cun lah tu..Siyes nih..

izahdaut said... [Reply]

Yang kacang tu mcm truja je. Tak pernah jumpa pun. Sue kekacang tu bagi aku 5 kilo el. Jeheheee.. A ah mcm arab2 gitu. Sopannn santun senyuman mereka. Eh sama la, kami pun masa tu duk nyembang gak pasal tun n sue bergader2 kat sana. Hehe

Cheq Sue said... [Reply]

kite nak tunggu je kot2 ada yang nak melancong ke ch...buleh gader2 jugak

Nuridah said... [Reply]

Assalamualaikum Tun,

seronoknya Tun dpt berjumpa kawan2 blogger yg sehati sejiwa...hehe...

psst: mmg dorang letak link tapi masih ada 1 yg negatif...dh lama kak nur tau..apa2 pun kak nur dh tk nak sebut lagi...biar berhenti disini saja takut nanti org berburuk sangka pula dengan kak Nur.

inahar ali said... [Reply]

waduh mmg jeles sehh!!

Mas said... [Reply]

jelessss gak..
kak mas pun nak gak kacang tu...

Ummi said... [Reply]

Waaaaaaaaaahhh x aciiiii...jeleeess tahap gaban gak ni Tun, kalau la boleh ku dayung sampan ke sana...hahahhaa... Uikks, x aci gak wat gambar blur tu...ek eleee, pemaluss mcm masa org masuk meminang dulu ya Tun? hehhehe... happening tul korang eh!

tun_telani said... [Reply]

kak gee: hihi.. hepi sgt ^^

kak sam: sian kak sam, kene cari kwn2 yg duk area sana la kak =)

kak anna: haip... percayalaahhhhh~~ (nyanyi gaya ct nurhaliza ye ;p )

tun_telani said... [Reply]

kak ct: adoii... jgn puji lebey2.. nnti kembang semangkuk, sia2 diet.. haha.. mana bley tayang beso2, nnti ada org marah ;p

kak izah: ha'ah, lupa pulak nk order 2 bekas beso ngan kak sue.. hahaha.. bangkrap aa kak sue pasni. hihi

cheq sue: tun xpenah smp lg CH tu.. hihi

tun_telani said... [Reply]

kak nur: tu laa.. alhamdulillah..ada rezeki iA jumpa lg ramai.. xpe la kak nur, abaikan org yg x menghargai usaha kak nur tu.

kak ina: hihi.. puan doc mesti bz kan, susah laa nk gader ni ;)

kak mas: meh dtg sini kak mas..ada lg niih =)

kak ummi: hahaha.. masa masuk minang tun duk diam2 je dlm umah.. hihi.. dayung kak, jgn x dayung.. nnti tun tunggu tepi sungai tuu.. hihi

Suzi said... [Reply]

wah...seronoknya dpt jumpa kawan alam maya...jeles ni...

nuwairani ismail said... [Reply]

jelesnye!!!! aishhhhh....semua org dh bertemu mata dgn rakan blogger ni...takleh jadik ni...

♫ mokwo® ♫ said... [Reply]

Alhamdulillah...hubungan yg dekat patut di eratkan lagi..
mokwo pun cam izah gak takpernah jumpa kekacang yg macam tuh..pengetuk kacang pun tak pernah tau wujud..ish3x..hihi

Diana @ Melley Mey said... [Reply]

Assalamualaikum tun...
wah seronoknya akak tgk... dapat jumpa sue n anak.... comey jer pic pertama tu tau... n tun mana der gemuk cayang... x yah diet pun x per... dah cantik tu.. comey... ;)

Naz / Nadz COSK said... [Reply]

Tun... Amboi2x... Dia pun tunjuk gmbr gader2 ngan dak Sue ye... Tomel & Ayu jer kedua2 nye..

E-na Lovely Kitchen said... [Reply]

selim melim je tun ni...lagi nak diet...bestnya dpt gather2 setelah kenal di alam maya kan...

tun_telani said... [Reply]

kak suzi: hihi.. insyaAllah ada rezeki blh jumpa jugak..

nani: hihihi.. kekgi balik kelate gi singgah umah kak naz =)

mokwo: tu tukul tuu mokwo, xtau laa apa fungsi betul dia.. hihi

tun_telani said... [Reply]

kak diana: waalaikummussalam.. hihi.. tu laa, sbb zhariff tu chomey sgt kot, nmpk semua org jd comey jugak.. hihi.. tu xnmpk gemuknye, duk depan2 ni haa br obvious sket lemak nyer..

kak naz: mesti laa nk tunjuk kak.. kasi jeles ;p

ena: adoii.. xde selim nyer ena... dh naik 5kilo nih..

HaSue said... [Reply]

Seronok akak dpt jumpa tun.hihi..sori byk2 sbb xde buah tgn buatan sndiri..tp kekacang tu mmg special edition gak sebab x ramai yg pnh mkn..ekeke..

Labu tu akak nyer kebun dpn umah tun...hb akak ckp mmg sedap labu jenis tu..wpun rupanya x hensem..tapi rasanya lemak dan urat halus..susah nak cari skrg ni yg benar2 lemak halus ni..-katanya.haha..

trm kasih buat tun n suami yg melayan kami sekeluarga yer..lain kali leh laga2 pp lagi..hee

Yana Shaiful said... [Reply]

Salam Tun..bestnya dpt jmpa kak Sue..hmm..nk kacang tu skit..dh terasa kerangupannya tuu hehee..

tun_telani said... [Reply]

kak sue: hihi.. xpe kak, len kali blh laa bw cistat sebekas dua.. terliur tgk cistat kak mas.. kui kui... sedap kak.. dh masak 2 kali.. hihi..

kak yana: best2.. sila jeles ye.. hihi... kacang tu mmg terbaik dr ladang. xpenah tun mkn kacang panggang dgn kulit. terasa manis dia.

Anonymous said... [Reply]

sejuk bile u jd pemalu ni..de kaitan ngn bintulu (malu <-- amik hujung tu lu/lu) ke? hahahaha


~lucy~
(nm i pn de lu jgk..ahahaha)

Nur said... [Reply]

Wah seronoknya dapat berjumpa rakan blogger.. :) Kak Tun takyah diet,ok sangat dah badan tu..selim melim..