Monday, February 21, 2011

New Toy.. Onigiri Mould!!


Assalamualaikum ^^

nk kene cakap awal2, n3 kali ni xde resepi. muahaha.. nk tunjukkan toy yg baru beli *happy*

tadaaa!! onigiri mould! best x? best x? maybe org lain biasa nmpk kot, tp ni 1st time me jumpa kt kedai. hihi.. jakun pulak rasanya..

dlm 1 paket ada 2 mould..hari ni me guna yg kecik tu

happy sgt jumpa mould nih. biasa laa, membesar dgn komik jepun @ manga. baca komik, dieorg suka bawak onigiri dlm bento. dh lama bercita2 nk wat onigiri nih. tp xpandai nk bentukkan sendiri, sbb tu hepi betul bila jumpa mould nih ^^

my laling enchik H ckp, len kali wat filling rendang ayam. hihi..

Nanti me amik gmbr step-by-step cara wat as future reference.. arini kene marathon siapkn paper nih. pagi esok flight to KL, then terus balik uni. nak pergi jumpa supervisor baru kelam-kabut siapkan keje sekolah. muahaha~ teruk sungguh..

sementara tu, hv a feast on my onigiri and sushi ^^ sedap ni tau~ hihi.. (resepi sushi kt sini )

wat sushi jugak. saje2 nk habiskan crabstick dlm peti sejuk.



makan satu biji onigiri ni pun dh kenyang. senang kalau nk wat bekal makan dlm kereta.



dh kena gigit nih ;p yg ni filling salted fish n spicy tuna

Okie dokie.. me nk baca journal n siapkan tulis paper. insyaAllah hari ni berusaha siapkan n email to supervisors (ni baru 20 pages nyer paper, thesis x berapa nk gerak lagi.. uu uuu....) xpe2.. slow2... slow n steady. jgn x gerak terus sudah..

So, i'll be leaving my laling for a whole week. kene stokkan lauk siap2 dlm peti sejuk. hihi.. tp b4 that, keje sekolah comes 1st! all the best utk diri sendiri.. chaiyok2!! berusahalah!!!

11 comments:

Anonymous said...

awe,mu balik umoh mggu ni,makesure wak balik jgok mgkuk ni,dan sile buat utk kami kt umoh..asyik tgok gmbor jerk....mane best..hahahhaa...ak balik mggu ni,walupun xsapa 24jam..(apih)

tun_telani said...

yayyyy!!! dh beli xtra 1 mould utk dibawa pulang ke kg ^^ jom wat makan2 beramai2 :D

HaSue said...

mana beli mould tu?kat area miri gak ke?x pernah lak buat onigiri nih..hihi

re:kedai bakery kat miri depan mega hotel tu..bukan betul2 depan laa..jarak 2 bangunan kalau x silap..sebelah kedai bunga..area2 tu laa..

Sara said...

tunjuk la tunjuk la !
beli la untuk sara juge !!

Anonymous said...

hawa, i rs kat daiso byk kot mnd2 camni~ (tetibe t'igt..eheh2) u nk ape?meh i try cr..
sib baek smlm da beli sushi, jd xterliur ngehehe..

::nicah::

tun_telani said...

kak sue: sy jumpa kat emart (kedai plg kerap pegi sebab dkt ngan ILP nih. hihi~) owh... kt ngan mega hotel ek? baik lah!! akan ku cari nnti.. skrg ni jln kt bandar pon xingat lagi. nk cari meha hotel pon mesti sesat lg. hihi...

sara: hahaha.. alaa.. tchr beli xtra utk adik tchr je la. len kali tchr beli kt sara. xpun, tchr wat cabutan bertuah kt blog ni, hadiah dia onigiri mould.. wee~~

nicah: daiso tu kedai mende? xrajin dengor lagi..

Citarasa Rinduan said...

tun........

subhanallah..pandainya awak buat resepi gini..
ayu belum pernah rasa tau..
jejak kaki ke shusi restoran pun tak pernah...

terpaku daku melihat hasil kreativitimu terhadap masakkan..

Sara said...

okeyyy~~ hehehe ^^

hana said...

waaaaaa clap 3juta kali! cantik cantikkk... akak lagi ler tak pandai buat onigiri! wakakakakakaka...

Anonymous said...

kak ayu: x pernah makan sushi? kena gi sushi king.. xpun meh dtg sini. hihi

sara: hihi

kak hana: alaaa.. akak x aci laa.. semua tempat ada jual onigiri kat jepung tuh..

me,
tun telani (kat uni xleh nk sign in laa pulak)

Anonymous said...

bestnyer...mlong nak gak..wt la kt kulai bleh mlong g mkan.hee