Monday, February 21, 2011

New Toy.. Onigiri Mould!!


Assalamualaikum ^^

nk kene cakap awal2, n3 kali ni xde resepi. muahaha.. nk tunjukkan toy yg baru beli *happy*

tadaaa!! onigiri mould! best x? best x? maybe org lain biasa nmpk kot, tp ni 1st time me jumpa kt kedai. hihi.. jakun pulak rasanya..

dlm 1 paket ada 2 mould..hari ni me guna yg kecik tu

happy sgt jumpa mould nih. biasa laa, membesar dgn komik jepun @ manga. baca komik, dieorg suka bawak onigiri dlm bento. dh lama bercita2 nk wat onigiri nih. tp xpandai nk bentukkan sendiri, sbb tu hepi betul bila jumpa mould nih ^^

my laling enchik H ckp, len kali wat filling rendang ayam. hihi..

Nanti me amik gmbr step-by-step cara wat as future reference.. arini kene marathon siapkn paper nih. pagi esok flight to KL, then terus balik uni. nak pergi jumpa supervisor baru kelam-kabut siapkan keje sekolah. muahaha~ teruk sungguh..

sementara tu, hv a feast on my onigiri and sushi ^^ sedap ni tau~ hihi.. (resepi sushi kt sini )

wat sushi jugak. saje2 nk habiskan crabstick dlm peti sejuk.



makan satu biji onigiri ni pun dh kenyang. senang kalau nk wat bekal makan dlm kereta.



dh kena gigit nih ;p yg ni filling salted fish n spicy tuna

Okie dokie.. me nk baca journal n siapkan tulis paper. insyaAllah hari ni berusaha siapkan n email to supervisors (ni baru 20 pages nyer paper, thesis x berapa nk gerak lagi.. uu uuu....) xpe2.. slow2... slow n steady. jgn x gerak terus sudah..

So, i'll be leaving my laling for a whole week. kene stokkan lauk siap2 dlm peti sejuk. hihi.. tp b4 that, keje sekolah comes 1st! all the best utk diri sendiri.. chaiyok2!! berusahalah!!!

11 comments:

Anonymous said... [Reply]

awe,mu balik umoh mggu ni,makesure wak balik jgok mgkuk ni,dan sile buat utk kami kt umoh..asyik tgok gmbor jerk....mane best..hahahhaa...ak balik mggu ni,walupun xsapa 24jam..(apih)

tun_telani said... [Reply]

yayyyy!!! dh beli xtra 1 mould utk dibawa pulang ke kg ^^ jom wat makan2 beramai2 :D

HaSue said... [Reply]

mana beli mould tu?kat area miri gak ke?x pernah lak buat onigiri nih..hihi

re:kedai bakery kat miri depan mega hotel tu..bukan betul2 depan laa..jarak 2 bangunan kalau x silap..sebelah kedai bunga..area2 tu laa..

Sara said... [Reply]

tunjuk la tunjuk la !
beli la untuk sara juge !!

Anonymous said... [Reply]

hawa, i rs kat daiso byk kot mnd2 camni~ (tetibe t'igt..eheh2) u nk ape?meh i try cr..
sib baek smlm da beli sushi, jd xterliur ngehehe..

::nicah::

tun_telani said... [Reply]

kak sue: sy jumpa kat emart (kedai plg kerap pegi sebab dkt ngan ILP nih. hihi~) owh... kt ngan mega hotel ek? baik lah!! akan ku cari nnti.. skrg ni jln kt bandar pon xingat lagi. nk cari meha hotel pon mesti sesat lg. hihi...

sara: hahaha.. alaa.. tchr beli xtra utk adik tchr je la. len kali tchr beli kt sara. xpun, tchr wat cabutan bertuah kt blog ni, hadiah dia onigiri mould.. wee~~

nicah: daiso tu kedai mende? xrajin dengor lagi..

Citarasa Rinduan said... [Reply]

tun........

subhanallah..pandainya awak buat resepi gini..
ayu belum pernah rasa tau..
jejak kaki ke shusi restoran pun tak pernah...

terpaku daku melihat hasil kreativitimu terhadap masakkan..

Sara said... [Reply]

okeyyy~~ hehehe ^^

hana said... [Reply]

waaaaaa clap 3juta kali! cantik cantikkk... akak lagi ler tak pandai buat onigiri! wakakakakakaka...

Anonymous said... [Reply]

kak ayu: x pernah makan sushi? kena gi sushi king.. xpun meh dtg sini. hihi

sara: hihi

kak hana: alaaa.. akak x aci laa.. semua tempat ada jual onigiri kat jepung tuh..

me,
tun telani (kat uni xleh nk sign in laa pulak)

Anonymous said... [Reply]

bestnyer...mlong nak gak..wt la kt kulai bleh mlong g mkan.hee