Thursday, October 27, 2011

Mood ke laut + Menu campak-campak je...

Assalamualaikumm!!!


tulunn!! tulunn!!! mood tun dh bersiap nak ke laut... huhu..  payoh betul laa kalau suka emo nih.. (marah kat diri sendiri)... punya laa xde mood smp malas nk nengok blog nih.. tp letak jugak la n3. kesian kat blog ni kalau tinggal lama2. takut naik sawang2 pulak. huhu..

semalam hantar 1 journal, tgh bersemangat nk wat keje sekolah, hari ni ngadap lagi 1 journal. idea susah pulak nk datang. pastu laptop nk rasa mcm nk campak dari balkoni je.. huh! tgh2 nk masukkan citation, boleh hang pulak.. pastu nk refresh x buleh.. last2 force exit. selalu buat hal laptop nih. nk salahkan laptop pun xleh gak. dh dekat nk 5 tahun umur dia. abah ckp, laptop ni expect bertahan 2 tahun je, the extra years are bonus. betul jugak. pastu yang ni ada statistical software ngan software utk citation reference utk tulis journal ngan thesis. mmg software 2 tu sgt heavy. memory penuh ngan dia je..

nway, better stop membebel.. nnti org yg singgah ke dapur ni sama2 tension. huhu... malas nk pikir byk2.. nama ayam pun malas nk pikir, muahaha..

malas nk pk, bahan perap campak2 je.. huhu

Ayam Bakar Campak2

  • 6 ketul ayam
  • 2 ulas bawah putih
  • 1/2 inch halia
  • 1 sk jintan putih
  • 1 sk jintan manis
  • 1 btg serai
  • Sedikit kunyit, garam n gula



  • Blend semua bahan2 perap. perap ayam dlm 20-30 min. 
  • Bakar 200 C, 35-40 min. balik2 kan..

ni gambar kecik sbb hudus.. hehe.. semalam tgk epal hijau dh nyawa2 ikan dlm peti. pastu ada sedikit kulit karipap yg x guna sbb x cukup inti. last2 gaul2 epal ngan gula perang n cinnamon powder. letak dlm kulit karipap, sapu atas dia dgn susu pekat n bakar 180 C 10 minit. nyummyy!! rasa rangup2 n wangi cinnamon tu tun suka! hihi..


ok.. nk try bukak lg sekali journal yg duk hang n pending dr tadi nih..

15 comments:

Nuridah said... [Reply]

Tun, jgn tension2...nanti campak sikit ayam bakar kat akak ya...akak tolun perabiskan...hehe...

tun,napa kak nur selalu ada prob bila masuk ke shoutbox...mcm tk geng akak aja...hehe.

quinnie said... [Reply]

dari nak campak lappy terus kuar menu ayam campak2 ye...hehehhe..

memang tension kalau tengah buat keje lepas tu lappy buat hal...paham sgt...kekeke..pelan2 buat keje skolah ek...:)

Wanieyra said... [Reply]

Tun..Campak2 pun sedap gak

Anna Qawina said... [Reply]

jangan campak dulu Tun..tunggu akak..kita campak sama2 pc akak ni pon agaknya tak lama nak kena campak kat bawah gak nih..hahaha

Cheq Sue said... [Reply]

cheq sue pulak...tengah2 nak on tetibe je itam kat skrin... pernah on off sampai 14 kali... aduhhhh kalau la lappy ni buat hal...sejuk beku la jawabnya. btw ayam tu ingatkan di goreng tadi...

MaDiHaA a.k.a Ratna said... [Reply]

kalau tun campak lappy tu akak taknak sambut.. tak pasal2 karang terkena kepala akak mau benjol 3 hari... hahaha
tapi kalau tun nak campak ayam tu akak rela sambutttt dengan besen besar..... hahaha... gurau2 je tun.. jgn moody2 okay cayang!

Chah said... [Reply]

campak2 janji jalannn...sana sini sinun asik dengar karipap tun telani tun telani..ari ni sempat nyinggah sini, salam ukhwah dari saya..(wahh sopan sesangatlah pulak ucapan...heheh)

nuwairani ismail said... [Reply]

kak tun...memang tensen kaalu laptop ni buat hal...tapi memang betol la tu..kalau laptop tu boleh idup lebih 2 tahun kire bonus la tu...pasni leh tukar baru la kot...

menu campak2 mcm tu lagi best. hihih.. kene pulak dessert apple cinnamon puff..hhihih...kite kan tak suke membazir...selagi boleh makan, makan aje....

Wattie said... [Reply]

Salam Tun,
Klu semua pakat nak campak, mai akak tulung sambut, seketoi pun jadila Tun.

Karipap epal tak pernah makan lagi ni, pos mai Penang sikit

Ezadlieza said... [Reply]

alahhhhaaii Tun..jgn ler ke laut lagi...sian akak ni kang...hukhukhuk meh akak fuh fuh fuhhhhhh...jgn ke laut..jgn ke laut...haaa...

CT Delima said... [Reply]

As'salam Tun

Walau pun menu campak2 itu yang paling sedap Tun. selalunya yang main campak2 tu yang mendapat tempat ditekak..hehehe.

lain kali kalau nak campak, kena campak kuat2 sikit nanti boleh sampai Dapur CT..hahaha

tun_telani said... [Reply]

kak nur: haaa.. tu dh blh guna shoutbox tuu.. hihi

kak Q: tq tq.. pelan2 jgn smp due date x siap lg udah kan ;p

kak ira: tu la.. alhamdulillah..

tun_telani said... [Reply]

kak anna: hahaha... jom2.. nk campak dr tingkat umah akak ke umah tun? ;p

kak sue: sampai 14 kali tuuu... lg dasyat dr lappy tun..

kak madihaa: hihi.. tq kak madiha cayang!

tun_telani said... [Reply]

kak chah: salam ukhuwahh jugak ^^

nani: kalau blh mmg nk tukar pun. tp software utk research dlm nii.. kalau beli laptop baru pun x guna jugak.

kak wattie: hehe..

tun_telani said... [Reply]

kak lieza: hahahha.. pelampung! pelampung!! eh.. campak tali laa kak, pastu tarik tun ye..

kak ct: hihi.. betul laa tu kak.. tun dh campak sekuat tenaga dah nii.. dh smp belom dapur akak? ;)