Friday, October 21, 2011

nk wordless.. tapi.. tapiii...


tapi gatal tangan nk menaip jugak~~ hahaha..

me suka sgt2 makan burger malaysia nih.. kali ni saje2 try guna resepi lain utk donat dia. tapi mengecewakan sbb agak lembik. pastu susah nk bentuk.. me cuba utk menyelamatkan, tp still serap minyak sket bila goreng.. (lemak... lemakkk.... uhuk uhuk..)

sambal ikan bilis campak2. tp sedap.. (puji diri sendiri..). sbb campak2, jd xleh tulis resepi..

okayyyy.... word sket2 je.. hihi..

nite2!!

selamat berhujung minggu semua..

20 comments:

cik cek said... [Reply]

Tun...
Ni pun fav kak cek...he he sumenya fav ek...tak de yg tak fav kan...makanan...rezeki jgn ditolak...
Selalunya masak campak2 tula yg sedap...bila masak lagi sekali..aik! ngape lak rasa tak sama cam aritu...tak kisahla kan Tun...kita masak...asal family kita suka makan oklah....:D
Selamat berhujung minggu...happy weekend bersama family....:D

anymz said... [Reply]

ni fav akak ni tun..suka sgt makan tapi tak berapa nak suka buat.rasa cam renyah nak kena buat sambal bagai..pernah lah akak buat sekali dulu..adoiyai....rasa leceh..tapi sedap kan?berbaloi kalau buat sendiri.

Eh!akak rasa akak ada komen kat post asam pedas tu..dah hilang ke mana ya..tapi takpe lah..terimakaseh ya tun sudi mencuba resepi asam pedas yg asal mulanya main campak2 je tu..hehe

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said... [Reply]

Buat sarapan esok sedpa tu Tun...

Citarasa Rinduan said... [Reply]

burger malaysia nie kalaulah ada depan mata, 2 biji tak cukup tun..
nampak lembut jer, gebu pulak tu.. sambalnya pun nampak menyelerakan....

bila tun nak hantar sini?
kak ayu tunggu.. hhehehe

Kak Sam said... [Reply]

Apa ada pada rupa yang penting rasa. (terubat tak luka di hati tu dengan ayat macam ni). Hehehe kalau terubat tu kiranya akak ni pandai memujuk le yea. Kalau sebaliknya minta maaf le yea.

quinnie said... [Reply]

tun..kita pun suka kuih ni..dia kan kalau zaman skolah dulu..kuih ni la yg paling laring..hhehehe

Nuridah said... [Reply]

Assalamualaikum Tun,

mcm tak lepas kat Nur shout kat sb jadi lari kesini lah....hehe.

Wah kak nur reserved 1 dulu ya nk wat sarapan esok pagi....tun sihat ke?? Goodnite dear...have a sweetdream!!

Qhaifa Nur said... [Reply]

resepi campak2 ni yang sedap...
feveret lah juga...

Diana @ Melley Mey said... [Reply]

Assalamualaikum tun...
wah nie fav anak2 akak nie tun.. mama akak lg ler suka makan.. tp akak x perna lg buat sndiri... rajin tun buat..

♥MAMASYAZA♥ said... [Reply]

aritu akak penah makan burger malaysia camni tapi diletaknya inti kacang hitam, memang sedap

Yana Shaiful said... [Reply]

feberet dr zaman bdk hingga dh jd mak bdk hehee..K.yana suka ltk sambal byk2..sedapnyaa..dpt 3bijik pun dh ok nii hihii

Nieza said... [Reply]

wahhh sedap ni tun, akak suka...lama dah tak buat..selalu juga lebihan donut tu akak buat burger malaysia ni.

Anna Qawina said... [Reply]

Monin Tun..akk bw jam 1.30 pg waktu Damansara..hihi...
Akk suka gak mkn ni tapi..tapiiii...nak buat tu x suka..tun buatkn bg akk yer..buleh?

kak ijan said... [Reply]

Salam Tun,
burger malaysia ni memang best.kak ijan sangatttt suka letak ikan milis banyak2... hehe... betul lama tak buat. dah dekat 2 tahun. hehehe :)

EmbunRosaliza said... [Reply]

Assalam Tun..kalo tak menepati citarasa tak puas hatikan msk2 walaupun simple2..tapi ok lah sambal ikan bilis beshhh

~Norul Mas Hana ~ said... [Reply]

salam,
wahh ni ferevet nih...tp dah lm x dpt..huhu

Naz / Nadz COSK said... [Reply]

Assallamualikum Tun..
Hehehe..kak Naz suka kalau tun 'terpaksa' makan mknn yg berminyak2 tu..hahahaha..*gelak jahat*.. tak delah tun..gurau jer..
Emm akak pun kalau jadi tun keciwa ni bila tak jadi menu yg kita buat.. Lebih2 lagi kalau 'terpaksa' ngadap juadah sendiri yg berminyak2..huhuhu... Tak pe, len kali tun kan rajin utk mencuba semula:))

Nurul said... [Reply]

Fav K Nurul jg ni.. dah lama x mkn.... betullah tun, donatnya x naik cantik tu, xper, asal sambalnya sedapppp... ;)

nuwairani ismail said... [Reply]

inilah kuih kegemaran cik hosmate... kalau buat hari2 pon dia makan juga tu...dia alergi dengan yis. jadinya, kalau dia nak makan, nani suruh dia buat kuah sambal bilis, nani buat rotinya. hihih

Wattie said... [Reply]

Salam Tun,
Kat tempat akak 3 singgit.....hehehe. Mmg sedap kalau betul cara buatnya, yg penting sambalnya mau best....