Wednesday, October 19, 2011

THANK YOU!!! ^^ dh 100k rupa2nya

Assalamualaikummm~~~

hari ni terasa berbunga-bunga bahagia. pagi smlm dh tgk dh nombor kt page view tu, 99 000++.. wah.. teruja kejap, pastu sepetang sampai la mlm tak ngadap tenet sebab laptop wat hal. adapter rosak, laptop dh 5 tahun umurnya, dr time degree lagi nih. pastu bateri pun dh weak. tukar adapter baru, bila pegang lappy ni, mcm ada electric current ngalir. xkuat, tp terasa la jugak.. bahaya, kan? so kurangkan penggunaan smp laa my laling free nk gi tukar adapter nih..

nway, pagi ni tgk pageview 100 200! terasa sangat terharu.. walaupun orang lain dh beratus2 ribu view kan, tp bagi tun, mmg x terjangka pun ramai orang sudi singgah dapur yg serba kekurangan nih.. resepi2 pun banyak yang copy2 org punya je. nak reka sendiri x pandai.. dah laa baru setahun jagung aktif berblog.. tun start blog ni pun sbb my laling ckp kalau tulis blog boleh la share smtg yg bermanfaat. eh, masa tu blom my laling lagi.. still 'saya awak'.. hihi.. more than 2 years ago, x kawin pun lagi.. pastu dh stat blog tulis 2-3kali dh x tau nk tulis apa, dan  after that busy dgn persediaan kawin, pastu sambung master. bila mr.H me transfer bintulu (and my mum-in-law ckp 'kene ikut pindah'), baru la ada masa utk bereksperimen di dapur. masa tu cuma kenal myresepi, pastu few blogs mcm hanamemories. bila dah stat blog masak2 ni, baru laa slow2 kenal bloggers masak2 yg sgt happening. mula2 kenal kak haSue, pastu kak Nor, kak Izah, dan kak Mas. ingat lagi mula2 tegur kak haSue sbb ikut resepi crispy fried bread.. dgn sportingnyer kak sue dtg tulis komen kat n3 tun. mmg sgt terharu. terima kasih akak. 

memang baru 10 bulan tun aktif berblog, tapi terasa kenal rapat dengan semua rakan2 bloggers.. 1st time terima parcel dr kawan alam maya (kak nor hantar cajun), pastu 1st time berbalas msg dgn kawan blogger (kak anna), chatting2 kat FB, sampai laa bertentang mata dgn kak sue dan kak lieza.. dlm masa 10 bulan ni memang terasa sgt byk ukhuwah yg bertaut.. semoga ukhuwah kita semua berpanjangan, dan tun doa ada rezeki utk berjumpa dgn semua rakan2 bloggers.

wah.. apesal rasa mcm tulis novel/diary nih? huhuhu.. mode terharu, mula laa mengarang mcm surat cinta kan.. hihi.. apa2 pun, terima kasih sekali lagi kepada semua pengunjung Life is a constant battle.. tun amat menghargai semua pembaca yg tinggal jejak mahupun silent reader.. terima kasih..





hmmm.. sebagai menghargai kunjungan semua, tun ingat kan wat GA, tp xde idea nk GA pasal apa, dan xtau nk beli hadiah apa.. nnti dh ada hadiah2 yg sesuai, tun buat GA ye, insyaAllah.. sementara tu, tun bagi bunga2 rose kat garden tu. petik sendiri ye..  kali ni spek matching baju, kaler biru.. n sebelah yg omey lote tu, mama tun.. omey kan.. hihi... 

lots of love,
tun_telani

25 comments:

Naz / Nadz COSK said... [Reply]

Tahniah tun.. Ish tak tinggal spek funky dia tu bila boh gambar..hehehe..

HaSue said... [Reply]

TAHNIAh Tun.. ingat lg masa tu tun guna nickname url blog ni kan..hehe..

Ingat td nk bg bekas cupcake je sbb dtg lewat kat n3 akak tu kan..tp xpe laa,ni akak bwkn sambal kentang wat lunch karang..

Paling takleh blah yg pakai topeng cinderela buat piece tu..hahaha..geramnyerr tengok bunga2 tu tun..kalo depan umah kite hari2 laa nak petik gamaknyer ye...

semoga blog tun terus maju ke depan lagi n sama2 bermanfaat buat kite semua ye..chaiyokk2...

P/s: sila2 laa buat GA tun..akak sokong jer..kalo boleh join besh gak..hrp2 masa tenet akak laju laa..hihi

chikadakbiru said... [Reply]

alaala tomeynye gambar..tahniah tun...dh 100k yer....tk sabar nak tunggu GA dr tun ni :) huhuh

Naz / Nadz COSK said... [Reply]

Tun, datang lagi sekali. Tadi masa tgh nk mengomen, dak Hani dah merengek ajak nak tido.. Ni dia dah tido bolehlah tulis panjang sikit kat blog Tun ni.

Alhamdulillah kalau tun rasa dah dapat share something yg bermanafaat dgn org lain. Mmg bagus gak Tun ada blog kan. Tak pasal2 kita kenal semula w/pun dah pernah jumpa sebenarnya.. Akak seronok sgt dapat kenal tun..heheehee..

Semoga Tun terus kekal berblogging w/pun dlm kehidupan kita ni ada masanya kita mmg sibuk dgn pelbagai perkara dan urusan yg lain yg lebih memerlukan perhatian..

izahdaut said... [Reply]

tahniahhh..akak pun terharu dapat berkawan ngan org mcm tun.terasa mesra walaupun jauh n berteman dlm alam blog aje..semoga ukhuwah kite terus berpanjangan dan semoga blog tun terus maju jaya

Gee® said... [Reply]

waaa...bravo...bravo Tun... semoga terus maju jaya dlm apa jua yg diceburi...

Sari Yusa Ibrahim said... [Reply]

Tahniah, Tun.. laaaaa, dah 100 200 (skrg msti lagi lebih) pun nak guna topeng lagi ke??? hehe

quinnie said... [Reply]

tahniah tun..memang seronok kan bila meningkat je nombor kat pv tu...hehhe..

Puan Ros @ Sinaranmenu.blogspot said... [Reply]

Tahniah Tun..kiranya macam dah graduate la ya.Lagi pun skarang kan musim convo..hihihi...

al-lavendari said... [Reply]

baru 10 bulan dah lebih 100k .. itu satu pencapaian yang amat membanggakan. tahniah dan teruskan berblog.

Kak Rose said... [Reply]

tahniah tun... kak rose happy for u... muga terus berblog n share ngan kak rose yg x pandai2 masak nih!

x nak munger tp nak spek mata biru tu...

Ummi said... [Reply]

Tahniah Tun...semoga terus sukses dan rajin2 ke dapur, memerah minda mencari idea dan resepi masak2 yang terbaru untuk dikongsikan. Semoga ukhwah terjalin bertaut rapat...Akak akan sentiasa menyokong dan amat mengalu-alukan kehadiran Tun di dunia masak2 nih...lg ramai lg meriah, lg bercambah ilmu kan....muaaahhh!

anymz said... [Reply]

tahniah tun,,semoga tun akan terus berkarya tak kira walau sesibuk macam mana sekali pun..
insyaAllah suatu hari ni nanti kita pasti akan berjumpa .hanya masa yang menentukan..:))))

Zaliedana said... [Reply]

Tun cayang tahniah eks..Amboi topeng tuh xtinggai2 juga lah..Tun da jodoh nanti InsyaAllah kita blh juga bertentang mata,erm kali tuh xdala topeng2 lagi eks..hihi..

Wanieyra said... [Reply]

Salam..

Tahniah ye Tun....

Cheq Sue said... [Reply]

tahniah tun...memang tak terasa bila berblog ni, syukur kalau dapo kita ni blh memanfaatkan orang lain... pasni kena gomo lagi la berblog tu..

Nurul said... [Reply]

Tahniah, Tun...
Moga terus sukses...

* x tinggai spek mata tuh... ;)

Sue @ Nenie said... [Reply]

Tahniah....Moge terus sukses

nuwairani ismail said... [Reply]

wah! tahniah2! hihih....cemane bleh terserempak dgn kak tun ni ye? tapi yang buat kite rasa suke sgt dgn blog kak tun ni sebab gmbr yang paling atas tu...mcm kat new zealand je...ke memang new zealand. heheh...sensitip sikit tengok gmbr2 org kt obersea ni...sebab dalam pala ni ada mcm2 perancangan nak berjalan2...

semoga ukhuwah berkekalan selamanya... insyaallah....

ain j said... [Reply]

wow! Congrates!memang mantap btol tun kt nih...lepas ni nak contohi tun r..entry best2 n masak yg best2(bab ni paling lemah skali..huh)...ngeh3

cik cek said... [Reply]

Tahniah Tun...happy berblogging...:D
dalam masa 10 bulan...begitu ramai yang berkunjung....dasattt...

Nieza said... [Reply]

Tahniah dik tun cayang!..teruskan menulis dan berkongsi resepi lagi yer ..akak doakan semoga tun terus maju lagi di masa hadapan..amin.

kak ijan said... [Reply]

Tahniah Tun... semoga terus sukses... psst, gambar dalam rumpun tu, i loikkkeee. eheehe :)

Deliah's Deli said... [Reply]

tahniah :)

Nur said... [Reply]

Tahniah Kak Tun.. walaupun baru 10 bulan. Angka tu boleh dibanggakan.. Nur selalu baca nama Kak Tun dalam blogger masak2 yg lain. Ni yg datang singgah.. terlanjur cuti panjang.. Moga terus berkongsi resepi2 menarik dengan semua pembaca. Salam perkenalan. :)