Tuesday, October 4, 2011

Laga2 pipi dgn blogger Ezadlieza pulak ^^

Assalamualaikumm~~

alhamdulillah.. semalam dh selamat pulang ke Bintulu.. terima kasih kpd semua rakan2 yg mendoakan keselamatan kami sepanjang perjalanan =) 1st time sampai ke kuching dan unimas. wah.. besar betul unimas rupa2nya. terima kasih juga pd penganjur daurah sarawak (ISMA sarawak yg menjemput.. best dan informative ^^ ), nx year jemput laa lagi.

nway, seminggu b4 ke kuching dh plan2 nk gi umah kak lieza@the story will never end..  kebetulan pulak umah kak lieza xjauh dr tempat kiteorg menginap. sabtu seharian kiteorg kt unimas, so terpaksa la mengganggu kak lieza sefamily mlm2 hari. pas maghrib terus membawa perut ke rumah kak lieza (dh stand-by utk dinner.. hahaha.. sungguh kurang sopan, tun dh siap msg awal2 tun x mkn daging, kui kui..). sampai2 nmpk budak muaz ni dulu.. cubit dia!! ;p


ni budak muaz yg manja..



 enas dan eryna pun sgt comel ^^ sapa2 yg berkenan blh laa book utk wat menantu nih. hihi..

 
cheeky n cunning enas & eryna. omey!

makan!! nasi tomato, ayam masak merah, pajeri nenas, dan apam mentega.. my laling siap menambah okayy..  me yg kunun2 diet ni, last2 pasrah diet ke laut.. hahaha.. siap letak ayam 2 ketul dlm pinggan. kui kui.. apam mentega sgt sedap!! (yg ni siap kak lieza tapaukan sebekas wat balik.. haha.. )







mula2 tgk hasben kak lieza mcm serius je.. bila dh stat sembang ngn hasben tun.. mcm xleh berenti.. hihi.. kiteorg 2 org ni xyah cakap laa kan.. bukan setakat masuk dapur, siap duk sembang2 dlm bilik n round2 rumah smp ke kebun kt belakang.. haha... x sedar 3 jam duk umah kak lieza.. siap mkn nasi, duk angkut segala jenis air ngan balang cookies ke luar.. muahahaha... (sedap cookies kak lieza wat ^^ )

gambar2 kenang2an ngan kak lieza (x berenti amik gambar.. hihihi).. tuan umah pemalu, gi beli mask jap pakai ;p 


petang ahad kami habis program di unimas ko 2, so kuar shopping.. tq buat kak lieza sefamily yg melayan kiteorg tawaf bandar kuching sepetang.. iA nx time jumpa lagi =)

beli pasuuuuu~~

16 comments:

Mas said... [Reply]

seronoknya tun..
jeles kak mas tau..he3
amboii....malu betoi la adik sorang ni..

tun_telani said... [Reply]

hehe.. malu meow meow cat gituw.. ;p

Kak Sam said... [Reply]

Kenapa le la ni semua orang duk buat akak jele tahap gaban.
Hehehe tun nak pinjam mask tu boleh tak

Anna Qawina said... [Reply]

ehem....nak apam tuh

Zaliedana said... [Reply]

Ishk ngengada toi lah si tun ni tau,muka dah cun saja nak pakai mask bagai lagi,malu sgt lah tuh,hikhik,Sedap2 semua menu tu tun oi..

Ezadlieza said... [Reply]

Tun...hehehehe...cam masked rider...psssstttt tun akak amik gambo yer...Tun terima kasih kasih sekali lg sudi dtg...ingat tau nanti dtg lg tido umah akak yer..bole sembang puas2...

tun_telani said... [Reply]

kak sam: hihi.. nnti ke KT, akak gi laa umah kak nor, wat kami2 ni jeles pulak..

kak anna: apam tun dh ngap semua dlm masa sehari.. hoho.. blk bintulu jarum timbang ke atas.. uhuk uhuk

tun_telani said... [Reply]

kak CT: haha.. cun dan pemalu tu kombinasi yg mahal tuuuu ;p kih kih..

kak lieza: nnti bila tun turun kuching sorang2 n time tu hasben akak kt uni tun bawa kain baju tido umah akak ye.. hihi

Sari Yusa Ibrahim said... [Reply]

wah! cantiklah topeng dia, bleh pinjam.. hihi

quinnie said... [Reply]

seronoknya...saya suka dpt makan free cam gini..hehehhe

Naz / Nadz COSK said... [Reply]

Ala Tun.. Tutup2 muka pun k Nadz dah kenal muka Tun..heheheee... Tak pe, k Nadz rasa, utk tun, jarum penimbang harus menegak dan tambah bbrp gram lg.. Risau gak akak kalau Tun tumbang bila ditiup angin..=))

Cheq Sue said... [Reply]

tun ni walaupun main nyorok2 masih ternampak ayunya wajah... :)

nuwairani ismail said... [Reply]

haih...dia duk s'wak dah jumpa ramai orang...bestnye...kita jugak la duk ceruk2 sini jumpa org utan aje...adeh...bila la nak transfer balik semenanjung ni...jeles tengok orang berkunjung-kunjungan mcm ni...

tun_telani said... [Reply]

kak sari: mahal topeng tun tuu.. limited edition. hihi.. demi kak sari cayang, tun blh la share2. hihi

kak Q: makan free yg sedap2 mmg la best. hihi

kak naz: haha.. ni kalau dtg puting beliung baru terbang ni kak.. setakat ribut biasa2 ni x terganjak pun.. huhu

tun_telani said... [Reply]

cheq sue: *blushing* ala.. malu pulak rasa.. meow meow.. hihi

nani: meh mai bintulu meh.. hihi.. tuuu kak diana ada kat labuan tuu.. dekat dh tu kalau nk kunjung2 =)

Nieza said... [Reply]

alhamdulilah dah selamat blk dah tun...wahh bestnyer dapat bertentang mata dialam realiti tu kan...hmmm tumpang gumbira jer la kita yg dok jauh ni..comel apa tun ni apsal malu lak tutup mata tu?