Tuesday, October 4, 2011

The Versatile Blogger award



Musim award telah kembali rupa2nyer yer.. tq pada semua yg sudi bagi tun award nih.. **BIG HUGS**  lambat mengangkut sbb kt kuching tgk tenet guna hp je, xleh nk angkut award. award ni tun nagkut dr rumah nani @life is beautiful kak yana@dunia cinta kami, dan kak diana@sky blue's kitchen. ada lagi ke yg tun terlepas pandang? 4 hari tak tgk dashboard mmg x tertengok semua yg dh terlepas.

award ni ada homework!! huhu.. tp xpe, me rajin wat homework. huhu.. cuma b4 this penah dah wat homework camni (cnp buleh x? kui kui...).. kalau ada yg dh tulis b4 ni halalkan je la ye.. homework dia..


1. Thank & link back the person who gave you this award
    (Ucapkan terima kasih dan link balik kepada orang yang beri award ini)
done
2. Share 7 things about yourself on the post
    (Kongsi 7 perkara mengenai anda)
1. tun telani bukan nama sebenar.. (sah sah laa kan... hihi...) ramai rakan2 bloggers yg tahu nama tun, tp dh selesa bahasakan diri tun je.. 
2. last sem master of science. hopefully these 2 chapters of my thesis can be completed this month. aminn..... 
3. dah tinggal kt sarawak since awal tahun, tp mmg x paham langsung bahasa sarawak. kalau ckp ngan akak2 cleaner yg bersihkan blok kt rumah ni sengih2 je la bila tak faham apa dieorg ckp.
4.  tak suka mengemas (tapi still kene kemas umah tiap2 hari..). x suka iron baju (tp setiap weekend akan iron baju kerja my laling utk seminggu). 
5. x pandai masak kuih muih tradisional. serious! paling suka mkn kuih koci, tp x confident nk buat.
6. suka sgt tgk org hias2 kek. tp tangan keras n selalu x jd bila decorate :(
7. sejak sekolah nk jd housewife. so skrg dpt duk rumah hepiii je rasa tiap2 hari (walaupun sbb wat master under scholarship so xleh kerja). tp nnti dh habis thesis ni hopefully akan start kerja juga sbb nk beli rumah =)

yayyy!! siap dah.. kali ni x tulis karangan panjang2..hihi..

3. Pass the award to fifteen bloggers that you think deserve it.
    (Berikan kepada 15 bloggers yang anda rasa layak)

 adoii.. ni susah nii.. tun ikut style kak izah dan kak sue ye.. tun rasa mcm dh org last2 yg tayang award nih.. blogger yg layak tuu ada kat list belah kanan under "Drooling Over..."..
4. Lastly contact all the bloggers that you've picked for the award.
    (Hubungi semua yang menerima)
nnti dh post org tau la kot. hihi.. tenet tgh 'weng' ni, selalu hang laptop bila buka byk2 page.





5 comments:

Kak Sam said... [Reply]

Cepat..cepat pi siapkan 2 chapter tu. Teringat masa melompat keluar dari bilik viva

nuwairani ismail said... [Reply]

2-3 hari ni baru nani tahu kalau org sambung master under scholar takleh keje..hhuhuh..jakun betol cikgu ni...

tun_telani said... [Reply]

kak sam: insyaAllah.. doakan supaya idea dtg mencurah2.. huhu

nani: hihi.. biasa kalau scholarship ni, sponsor suruh focus on study, so xleh kerja la.

Nieza said... [Reply]

uishh sedapnya...rajin tul tun meroti..akak dah lama tak meroti ni.

Diana @ Melley Mey said... [Reply]

akak lewat plak ... terima kasih sudi ambik award nie yer tun.. sama ler kita tun.. suka makan kuih trdtional tp buat mmg akak kurang reti.. baru jer berjinak2 skg nie... :)