Assalamualaikumm~~ :)
Kembali bersama donat labu.. hihi... stok puri labu yg few months back duk beku dlm peti ais. bila2 x bizi mcm ni boleh marathon buat kuih frozen. donat labu ni buat 2 hari lepas.. hihi.. tun olah dari resepi donat kentang fatmah, mmg sedap sangat.. hihi.. puji diri sendiri pulak :p tun rasa sebab guna 2 biji telur dlm resepi ni, jd dia extra lembut sket..
Tun goreng petang pastu biarkan sebiji hingga pagi esok.. pagi makan masih lembut donat ni.. suka sangat! :D
Donat Labu
Olahan dari: donat kentang fatmah
Sumber: tun telani
Bahan-bahan
- 500 g tepung gandum
- 50 ml susu sejat
- 11 g yis
- 200 g puri labu
- 100 g gula
- 75 g marjerin
- ½ sk garam
- 2 bj telur
Cara-cara
- Campurkan semua bahan kecuali marjerin dan garam dan uli sebentar.
- Campurkan marjerin dan garam dan uli lagi hingga tdk melekat ditangan. Rehatkan doh selama 15 minit. Campurkan sedikit air jika perlu.
- Bentukkan menjadi donat dan biarkan 20 minit atau hingga kembang.
Goreng dan tabur dgn gula.
Perhatian: Blogspot tun mempunyai masalah tidak dapat menghantar
komen di mana2 blog yang menggunakan embedded komen. Sorry for those who
comment here but I can't comment on their blog.