Assalamualaikummmmm.....
Benci benci lama lama sayang
Tak kenal maka tak cinta...
Hahaha...
Ni relationship Tun dengan rebung...
Ni 1st time tun masak rebung tau.. kali kedua makan. Selama ni dengar je rebung, terus rasa Ewwwwww....
Busuk
Bacin
Lalu gerai jual rebung terus tak lalu nak beli lauk..
Sekali pergi beraya rumah tokey rebung kak Ilah ada lauk Udang lemak cili padi dengan rebung.
Hairan bin ajaib sebab takde bau pelik..
Daku pun beranikan diri ceduk seketul letak dalam pinggan. Bila rasa...
Eh..
Kenapa sedap 🤣
Terus menambah lauk.. haha... Rupa-rupanya rebung fresh takde bau bacin. Yang bau pelik selama ni bila rebung dah jeruk.
Tq kak Ilah siap tapaukan rebung madu untuk Tun.
1st time potong rebung |
Ni 1st time masak rebung ni. Puas gugel nak masak apa, tapi untuk resepi sulung ni, kita keep it simple.
Olah dari mak CMG nyer sambal.. jadi laa Rebung Madu Sambal Cili Padi. Makan dengan nasi panas-panas, beshhh
- Tumis bawang besar
- Campurkan bawang putih dan cili padi yang ditumbuk kasar
- Masukkan rebung madu (yang dah di rebus)
- Tambah garam gula ket.
- Masukkan sedikit air. Masak sampai air kering baru masukkan ikan bilis goreng.
Siap
Dah makan sedap-sedap, jangan lupakan #lecithin dan #herbLax, set paling bajet untuk buang lemak dan detox badan
💗💗💗💗💗💗💗💗💗