Wednesday, March 2, 2011

Chocolate Wraps

Assalamualaikum!!!

Arini nak tayang pastry lagi!!!!! hehe... ni pon gmbr masa kt kampung 3hari lepas.. lepas buat Apple Pastry Cups tu, ada lebih pastry. sbb 16inggit sepeket kan, sgt laa sayang nk dibazirkan. kat website puff pastry tu ada tunjuk resepi chocolate wraps yg sgt simple. tun pon godek2 laa peti tgk apa yg blh digunakan, tgk2 ada satu bekas Hershey's (yumm!!). my dad mmg suka memenuhkan peti dgn chocolate, kalau Hershey's Kisses kejap je lesapnyer, yg mini bar ni slow sket. slow x slow pon dh habis berpeket2.. muahahaha... (patut laa makin menggebu je semua anak2 abah nih.. hoho)..


Ada 2 main ingredients je:

  • Puff pastry secukup - potong segitiga
  • Mini chocolate bar- tun guna hersheys cm kt bwh ni.. kalau cadbury pon sedap gak
  • Telur utk sapu kt atas pastry (utk cantikkan.. kalau xletak pon xpe)


Cara2:

  • thaw puff pastry ke suhu bilik, pastu potong menjadi segitiga panjang2.
  • letakkan chocolate bar kat hujung (tun patahkan sbb dh terkerat kecik pulak puff pastry tu).

  • pastu gulungkan dia ^^.
  • Bakar pada suhu 200 0C, dlm 20minit atau hingga kuning keemasan.


ni tun letak atas wrap sbb takut chocolate cair.. tp x cair pon. hehe... so len kali xyah bazirkn wrap.

ni versi sedikit terhangus.. (sbb duk baca blog org smp lupa nk tgk oven ;p)

Me wat utk famili gathering. amik seketul2 masuk mulut, budak2 suka laa nih.. (yg x berapa nk budak pon duk ngap jugak ;p )

6 comments:

mood@yemen said... [Reply]

aik... mana aci ... sbb pong habis hersheys mini choc tu... hersheys tu trademark bawa balik dr padang pasir ....

tun_telani said... [Reply]

muahahaha~~ alaaaa.. xkan nk wat souvenir dlm peti ;p

chikadakbiru said... [Reply]

nak sikit yer? sukeee sgt!!lawa

tun_telani said... [Reply]

kak CB: nah, amik se-tupperware.. hihi

Wattie said... [Reply]

salam telani,
mai sikit choc pastry tu.....nak rasa, nampak cam sedap...

tun_telani said... [Reply]

watie: alamak.. dh kasi se-tupperware kt kak CB tuh. hihi... ada sikit lg nih, meh nk suap.. ^^