Thursday, March 31, 2011

Moving again~~

Assalamualaikum ^^

Morning!!!!!!!!!!!!!!!!! satu hari nk letak n3 rasa mcm lamaaa je.. hihi.. semalam pagi2 dh bertolak ke Bintulu, my in laws nk gi melawat tempat kerja anak dia sorang nih.. pastu mlm terus hntr ke airport. so skrg dh xde mode menantu mithali lagi ayu.. ni laptop pun dh mengambil tempat asal di depan tv. muahaha~~

tapi spot faveret ni xkan kekal lama pun.. esok kami akan berpindah ke Bintulu. after 3 and a half months transit di Miri, finally umah di Bintulu dh siap utk didiami. sedih jugak sbb tak sempat nk jumpa mek sue.. ingatkan sempat laa bertembung ngan mek sue bila dia blk miri. kak haSue nnti kalau enchik abg kene outstation ke Bintulu, jgn x ikot ye.. sila ikut, meh stay kt umah tun =). kak alongRoz yg duk miri ni pun x pernah bertembung (ntah2 penah jumpa kt Bintang Plaza, tp x perasan..hihi).

my laling perlu lapor diri di ADTEC Bintulu this monday. baru petang semalam confirm lori akan datang angkut barang semua pegawai esok pagi.. (me like.. WUTT!!~~).. mlm td basuh cadar2 di semua blk tetamu, so hari ni mmg kene pulun habis mengemas barang. pengsan! mana ada org lain yg kasi short notis pindah camnih, sabo je laa.. well, at least lori angkut barang disediakan. kalau tak, sekian hal pulak nk booking lori (alhamdulillah..).

hari ni selain mengemas dan mempacking, ingat nk baking sikit2 bg kek utk semua akak2 di Miri yg sgt baik hati selama lbh 3 bulan me jd warga sarawak nih. especially puan AO di ofis my laling yg awal2 dulu bawa me round2 miri n mkn nasi lalapan. nk wat cookies takut leceh sbb perlu byk2 trip masuk oven, kalau kek senang sikit, sekali bakar loyang besar blh kerat 4. hihi..

me xtau lg internet connection di Bintulu camner, sbb adtec tu dipedalaman sikit. kalau nmpk senyap sunyi tak ber-update tu maknanyer xde internet laa tuh. in that case, akan usahakan pasang streamyx, iA.

will miss our 1st house together =)

okayy.. masa utk membaking dan mempacking ^^ nnti penat2 packing, berehat dgn BW ^^


13 comments:

mood@yemen said... [Reply]

finally ....SELAMAT MEMINDOH ... nanti bolih gi jalang jalang cari makang kak bingtuloo pulop .... he he he ....

Nazrah Bakery & Dunia Kuih said... [Reply]

kesian..kalau dekat boleh la akak tolong....selamat ya...

mood@yemen said... [Reply]

dok ingak ... lesson learn ... kak bingtuloo kekgi... ingak paling tinggi second floor je ... kalu ambek 5th floor gok ... takmboh gi doh ... serek mmanjat tangga .... he he ....kalu gi kena duduk hotel yang ada lift ....

izahdaut said... [Reply]

selamat berpindah cik adik cayang... pack jangan tak pack yooo

inahar ali said... [Reply]

selamat berpindah ye tun cayang..moga lbh happy ditempat baru nnti..insyaallah!! nk akak tolong packing ker?? hehe..

nOOrsha said... [Reply]

slamat berpndah tun..alalala bercinte nak ngemas n pack barang kan.. akak merasa dah.. hiii.. klo blh nk upah org je..klo brg x byk takpe, kalo sebeban..adehh...hehe..pepon kemas pelan2, gelas2 pinggan2 kace tu balot elok2 ngan kertas sot kabo..jgn sampai pecah n terpijak macam budak sorang tu ha..x pasal2 kene jahet kaki dye..ekekeke.... t care tun... nanti da siap pindah on9 ler blik ye... gonna miss u!~ :)

tun_telani said... [Reply]

abah: request dh umah 1sr floor =)

kak nazrah: tu laa.. kepenatan dah. hihi.. tq

kak izah: tq kak izah cayang.. tgh duk packing x siap2 lg..

kak inahar: tq ^^ insyaAllah.. mari laa tolong tun nih. penat doh.. hihi

suri solehah said... [Reply]

salam tun..bab pindah ni rasa nak serender dah..huhu

cikmanggis said... [Reply]

selamat berpindah ke rumah baru.Semoga selamat sampai,selamat punggah balik barang:)penat jangan cerita la jika pindah rumah ni

Citarasa Rinduan said... [Reply]

tun..patulah semalam dikau menyepi...
hantar Mil rupannya

saborjerlah bab berpindah nie..
tapi, agak sedih bila tun kata tak ada internet..
harus ku rindu kamu...wawawa

cepat tu..pujuk en suami pasang internet..

Nieza said... [Reply]

alahai ciannya nk berkemas tu..memang penat bab pindah randah ni akak pernah rasa dah..btw selamat berkemas dan berpindah ke tempat baru yer tun..semoga dipermudahkan segala urusan nanti..:)

tun_telani said... [Reply]

kak noorsha: hahaha.. baik!! sebeban surat khabar guna wat balut pinggan mangkuk nih..

kak suri n CM: uwaaa~~ pengsan!!

kak ayu: tu laaa, windu nk BW

kak nieza: tq kak.. kepengsanan dh mempacking brg..

HaSue said... [Reply]

tunnnnn...jangan tinggal dakuuu...hehehe..tertinggal ketapi nih..akak dah sehari dua x BW..ni tetengah mlm duk bw dari hotel kat sibu...akak baru tau nih tun pindah..ingatkn babai gi bintulu tu nak jenjalan lg..anyway akak kalo balik kpg pun mmg lalu bintulu tun.nanti kalo ada masa kite roger2 yer..

selamat berkemas...*wish ikut entri ni laa..wpun dah abis peking.muekeke