Wednesday, March 16, 2011

Fried Crocodile Meat......

ni gambar encik google

muahaha.. title x tahan punyer.. ni bukan me yg masak/makan tau.. org islam xleh makan daging buaya.

pagi tadi, dgn teruja nyer nk wat pengat sukun. duk laa mengupas2 sukun tuh, pastu letak atas api, bukak2 x nyala pulak.. *aik.. wat hal ke ape.. kdg2 dapur ni gler gak seposen. try2 lagi 3-4 kali, last2 pasrah je. sah! gas habis! adoiii.. ni masak byk ngat masa famili dtg. my famili dh pulang ke kampung. sob sob~ skrg idup ku kembali sunyi sepi (time my laling gi keje).


owh.. kembali pada daging boya nih.. 1st time me tgk org jual daging buaya secara terbuka @@ dh laa kat crocodile farm yg ala2 zoo.. bukan ke zoo tempat pelihara haiwan ke? buleh sembelih pulak... ish ish...

masuk2 je dh display harga part2 buaya nih. haa.. kalau nk lari laju and kaki kuat, beli kaki belakang boya wat sup, ye.. kat nk 100inggit sekilo tuh..


kalau malas nk masak, kat kedai makan dlm taman nih ada jual boya goreng.. hehe.. agak2 rasa mcm KFC x?? yang ni KFC gak.. kentucky fried crocodile.. muahaha..

ni boya nih dh cukup gemok utk disembelih nih.. nx time dtg agaknyer dh jadi KFC kat kedai makan nih..


ni boya2 yg x cukup gemok lagi..


eww.. geli x? geli x? baby boye kene awet.. ni kat kaunter beli tiket..


11 comments:

Nieza said... [Reply]

adoi tun...tak sanggupla nengok daging boya tu tun...mengerunkan jer...hehe

tun_telani said... [Reply]

wahh.. k'nieza.. pantas btol.. baru je mengapload..hihi.. tu laa.. kembang tekak jugak laa bila baca menu. terus xjadi beli air kt situ..

Kak Rose said... [Reply]

kalau tau dulu kecik2 bli yg kaki blakang tu mesti leh lawan Flo Jo kan.. olympic champion gitu... hissshhh x sanggup...

pssttt.. kak rose amik resepi karipap inti sadin n kentang tu ya... sedap banget! tq

tun_telani said... [Reply]

kak rose: hahahahha.. tu laa pasal..
owh.. akak amik kt myresepi ek.. tq sudi cuba =)

nOOrsha said... [Reply]

ayoooo...geli geli gelii... hahaha... memulas perut n tekak bace entry ni..kikikiki..

tun_telani said... [Reply]

kak noorsha: kui kui~ geli kan.. n3 ni mmg memualkan.. hihi

Citarasa Rinduan said... [Reply]

tun--
selalu masuk sini...terliur
tapi kali nie...kak ayu loya................

tun_telani said... [Reply]

kak ayu: cian pulak.. k'ayu balik penat2 nih, jd loya pulak. nnti ton kasi asam wat ilang loya, k.. eh, tu utk org pegnen kan.. hihi

♥ Che NamNam ♥ said... [Reply]

Ya Allah tak sangka plak daging boya boleh makan,yang tau boya makan org adalah..jakun sekejap..hahaha..

camner derang sembelih boyaa..nak dekat ngan boya pon takutt..takleh nak imagine..agaknyer tunggu boya tu mati dulu kut kann..hahaha

tun_telani said... [Reply]

che NamNam: tu laa.. tun duk jakun dah time tu. pastu geli nk termuntah pon ada gak tgk ada menu boya goreng. xtau laa dieorg semelih camner. kat sarawak nih byk ngan boya rasanyer, kalau x sembelih takut lg ramai dr org nnti. hehe...

Anonymous said... [Reply]

hahahhaa..abah la sebuk kate dgg boye sedap..sabau je lee~
klu u msk mmg terbaek la hawa muahahhaa